"Manā paziņu lokā viena persona mirusi. Nav izklaide slimot ar šo "zarazu"." Ģirģens par Covid-19 un obligāto masku nēsāšanu (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens Foto: Ieva Leiniša/LETA

Mudinot Latvijas iedzīvotājus apzinīgi ievērot Covid-19 ierobežošanai ieviestos piesardzības pasākumus, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) tāpat sola cīnīties pret obligātu masku nēsāšanu Covid-19 atkāpšanās gadījumā.

Ģirģens sociālo tīklu vietnē "Facebook" atgādinājis, ka Covid-19 ir lipīga infekcija, kuras laikā paaugstinās ķermeņa temperatūra, pazūd oža, rodas bezspēks un parādās citi simptomi. Ņemot vērā, ka daudziem cilvēkiem, kuri inficējušies ar Covid-19, neparādās slimībai raksturīgie simptomi, Ģirģens arī pieļāva, ka, iespējams, daudzi to jau ir pārslimojuši bez acīmredzamiem simptomiem vai komplikācijām.

"Manā paziņu lokā viena persona ir mirusi, viena atrodas karantīnā. Tā nav nekāda izklaide izslimot šo "zarazu"," secinājis politiķis.

Atzīstot, ka viņš pats nav masku cienītājs un tās nenēsā ne ārtelpās, ne darbā, Ģirģens cenšoties izvairīties no masveida pulcēšanās vietām, savukārt "vakar, ieejot benzīntankā, uz tām piecām minūtēm uzliku pašdarinātu masku".

"Neviens loceklis man no tā nenokrita, arī nejutos noniecināts vai aizskarts. Pie tam jūtos neomulīgi, kad kāds tuvumā klepo, puņķojas vai šķauda," uzsvēra Ģirģens.

Ģirģens pauda, ka apzinoties, ka šāda veida epidemioloģiskās drošības prasības par maskām veikalos, sabiedriskā transportā un citviet noteiktas uz laiku un, ja situācija uzlabosies, pats sola valdībā cīnīties pret obligātu prasību nēsāt maskas.

"Šādai prasībai būtu jābūt rekomendējošai, jo pašdistancēšanās prasība, roku mazgāšana bija, ir un būs pamatprasības," norādīja politiķis.

Ministrs kritizēja cilvēkus, kuri klaji pārkāpj valdības noteiktos drošības pasākumus. Vēršoties pie "anarhistiem vai "varoņiem" ar selfijiem no veikala vai autobusa bez maskas", Ģirģens ironiski norādīja, ka, ja viņi tiešām vēlas "līdz galam būt varoņi", tad lai atrod kādu draugu karantīnā ar Covid-19 diagnozi, apskaujas, samīļojas un tad dokumentē savu pieredzi.

"Vispār jau Austrumeiropā ir tāds "po***isma" gēns. Joprojām kaut kur klejo tas PSRS kolhoza sindroms... Kamēr pats, vai ģimenē nenoliksies gar zemi, tikmēr var selfijoties," notiekošo vērtēja ministrs.

Uzsverot, ka viņš nevienu nenosoda, Ģirģens pauda, ka nav ne konspirāciju teoriju atbalstītājs, ne Covid-19 noliedzējs, ne arī izplata "murgainus stāstus par obligātu čipošanu, vakcinēšanu".

"Tai pat laikā nekrītu otrā galējībā - nēsāt masku ar smaidu uz lūpām un mazgāties dezinfekcijas līdzekļos," rakstīja ministrs, piebilstot, ka viss ir jāspēj vērtēt racionāli.

Ministrs uzsvēra, ka masku nēsāšanas pienākuma ignorēšanai nav nekāda sakara ar valdības gāšanu. "Ja tev ir vēlme gāzt valdību - paraksties par neuzticības izteikšanu valdībai, nevis tēlo varoni pustukšā veikalā, autobusā vai benzīntankā," pauda politiķis.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu