Divdesmitgadīgais Brotens sezonas ievadā uzvar PK sacensībās milzu slalomā

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Norvēģijas kalnu slēpotājs Lūkass Brotens svētdien Zeldenē svinēja uzvaru Pasaules kausa sezonas pirmajās sacensībās, triumfējot milzu slalomā.

Pēc pirmā brauciena līderis bija šveicietis Džino Kaviecels, kurš par 0,06 sekundēm bija ātrāks par slovēni Žanu Krajnecu, bet par 0,10 bija priekšā norvēģim Henrikam Kristofešsenam.

Brotens Kaviecelam zaudēja 0,24 sekundes un uzrādīja piekto rezultātu, bet otrajā viņš bija otrs ātrākais, kas summā ļāva svinēt uzvaru.

Divu braucienu summā Brotenam 0,05 sekundes zaudēja šveicietis Marko Odermots, bet 0,46 sekundes atpalika Kaviecels. Trīs sekundes simtdaļas aiz goda pjedestāla palika Aleksis Pinturo, aiz viņa bija Kristofešsens, kamēr Aleksanders Āmods Kilde pirmajā braucienā izslīdēja no trases. 

20 gadus vecais Brotens svētdien svinēja savu pirmo uzvaru karjerā.

Sestdien sacensībās sievietēm uzvaras laurus plūca Marta Basino no Itālijas.

Sacensības notika bez skatītāju klātbūtnes, ievērojot stingru sanitāro protokoli.

Līdz nākamajām Pasaules kausa sacensībām jāgaida teju mēnesis, kad turpat Austrijā tikai citā trasē norisināsies mači paralēlajā slalomā.

Iepriekšējā sezonā, kas bija pirmā pēc izcilā Marcela Hiršera karjeras beigām, Lielo kristāla globusu izcīnīja Kilde. Sezona Covid-19 pandēmijas dēļ tika pārtraukta mēnesi pirms pēdējām sacīkstēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu