Pasaules čempions Alafilips piedzīvo smagu kritienu Flandrijas velobraucienā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules čempions grupas braucienā Žiljēns Alafilips svētdien piedzīvoja smagu kritienu UCI Pasaules tūrē iekļautajās vienas dienas sacensībās "Ronde van Vlaanderen", kurās uzvaru svinēja Matjē van der Pūls.

Šajās sacensībās riteņbraucējiem bija jāveic 243,3 kilometrus gara distance ar 15 stāviem un smagiem pauguriem, kā arī vairākām bruģa sekcijām.

Apmēram 36 kilometrus pirms finiša francūzis Alafilips ("Deceuninck-QuickStep") kopā ar beļģi Voutu van Ārtu ("Jumbo-Visma") un nīderlandieti van der Pūlu ("Alpecin-Fenix") aizbrauca atrāvienā no līderu grupas, taču pāris kilometrus vēlāk pasaules čempions piedzīvoja smagu kritienu. Nelielā kāpumā viņš aiz sāncenšiem neredzēja ar motociklu priekšā braucošo sacensību tiesnesi un ar plecu uztriecās viņam virsū.

Alafilips apmeta kūleni un smagi piezemējās, sāpēs saķerot roku. Noprotams, ka viņš savainoja labās rokas plecu un plaukstas locītavu.

Van Ārts un van der Pūls pēc Alafilipa izstāšanās saglabāja divvadību un finiša spurtā izspēlēja uzvaru velobraucienā. Par mata tiesu pārāks bija van der Pūls. Nākamā grupa sadalīja trešo vietu, šajā spurtā uzvaru izcīnot norvēģim Aleksanderam Kristofam (UAE).

Zīmīgi, ka 1986.gadā šajā velobraucienā uzvarēja Matjē van der Pūla tēvs Adri.

Svētdien uz starta izgāja arī "Trek -Segafredo" komandas Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš, taču viņa nav starp pirmajā desmitniekā finišējušajiem sportistiem.

"Ronde van Vlaanderen" norisinājās 104.reizi vēsturē. 2000.gadā šajā velobraucienā trešo vietu izcīnīja Romāns Vainšteins.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu