Noslepkavoja māti un izgrieza zīdaini no dzemdes. Pirmo reizi pēdējo 67 gadu laikā sievietei ASV tiks izpildīts nāvessods (6)

Liza Montgomerija Foto: Reuters/ScanPix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

2004. gada 16. decembrī ASV pāršalca šokējoša ziņa - sieviete vārdā Liza Montgomerija Misūrī štatā nogalināja sievieti, kura bija astotajā grūtniecības mēnesī. Pēc tam viņa bērnu izgrieza no mirušās mātes miesām un nolaupīja. Montgomerijai tika izvirzītas apsūdzības slepkavībā un nolaupīšanā, par ko viņai tika piespriests nāvessods, vēsta portāls "Insider".

Montgomerijai 2020. gada 8. decembrī tiks veikts nāvessods - letāla injekcija. Viņa kļūs par pirmo ieslodzīto, kurai pēdējo 67 gadu laikā tiks izpildīts nāvessods.

Slepkavai nāvessods tiks izpildīts Indianas štatā un viņa ir vienīgā sieviete, kura gaida tā izpildīšanu. Pēdējo gadu laikā vairākām sievietēm ir piespriests mūža ieslodzījums, taču nevienai no ieslodzītajām nav piespriests nāvessods.

Slepkavība un zīdaiņa nolaupīšana

Montgomerija tika notiesāta par 23 gadus vecās Bobijas Džo Stinetas slepkavību Skidmoras pilsētā.

Stineta bija astotajā grūtniecības mēnesī, kad Montgomerija sāka ar viņu sarakstīties vietnē "Ratter Chatter". Montgomerija lietoja viltus vārdu un dēvēja sevi par Darlēnu Fišeri.

Abas sievietes sadraudzējās un daudz runāja par grūtniecību. Lai gan Montgomerija stāstīja, ka arī gaida bērnu, sieviete meloja, jo viņai tika diagnosticēts olnīcu vēzis.

Arī saviem ģimenes locekļiem Montgomerija stāstīja, ka ir bērna gaidībās, taču viņas vīram radās aizdomas, ka kaut kas nav kārtībā.

To apstiprināja arī Montgomerijas māte un māsa, kuras atklāja Lizas vīram, ka viņa nevar iznēsāt vēl vienu bērnu. 

Montgomerija un Stineta sarunāja, ka tiksies Bobijas Džo mājā, kur arī tika pastrādāta slepkavība. Sākotnēji Montgomerija noliedza, ka būtu pastrādājusi slepkavību, taču pēc tam izmeklētājiem atklāja, ka viņa paņēmusi nazi, virvi un nabassaites spailes.

Kad Montgomerija ieradās Stinetas mājā, viņa izmantoja virvi, lai nožņaugtu Stinetu. Pēc tam ar nazi viņa no Stinetas vēdera izgrieza zīdaini.

Brīnumainā kārtā zīdainis izdzīvoja un Montgomerija stāstīja, ka tas esot viņas mazulis. Nolaupītais mazulis tika atrasts 24 stundu laikā pēc Stinetas slepkavības.

Stinetas māte savas meitas līķi atrada pēc vairākām stundām. Nākamajā dienā policija apcietināja Montgomeriju un nolaupīto bērnu atdeva tēvam Zebam Stinetam.

Zvērinātie bija nepielūdzami - nāvessods

2007. gadā zvērinātie atzina Montgomeriju par vainīgu federālā bērnu nolaupīšanā un vienbalsīgi rosināja nāvessoda izpildi.

Slepkavas advokāti iebilda pret šo lēmumu, norādot, ka Montgomerija nav bijusi garīgi vesela. Tiesa, tika sacīts, ka Montgomerijai esot smadzeņu bojājumi, kas radušies no tā, ka viņa bērnība vairākkārt tika piekauta.

Slepkavas aizstāvji norādīja, ka tas licis Montgomerijai domāt, ka viņa ir bērna gaidībās un, ka viņai ir ārējas grūtniecības pazīmes.

Nolaupītā meitene ir sasniegusi 16 gadu vecumu un viņu uzaudzināja tēvs. 

Pēdējā sieviete, kurai ASV tika izpildīts nāvessods, bija Bonija Hedija. Viņa tika notiesāta par sešus gadus veca bērna nolaupīšanu un nogalināšanu.

Hedija tika ieslēgta gāzes kamerā un nāvessods tika izpildīts 1953. gadā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu