Nelegāla nodarbināšana, noslēpta nauda un narkotikas. Jauna informācija par nelegālā naktskluba darbības apturēšanu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Rīgas pašvaldības policija un Valsts policija apvieno spēkus, lai vērstos pret izklaides vietām, kas pārkāpj epidemioloģiskos ierobežojumus – proti, strādā ilgāk nekā atļauts. Tas nozīmē, ka arī gūtie ienākumi pēc pusnakts uzskatāmi par nereģistrētiem. Naktī no piektdienas uz sestdienu Rīgas klubā "Teritorija" notika likumsargu specoperācija, vēstī "TV3 ziņas".

Daļēji slepenais klubs "Teritorija" atrodas industriālā zonā Zemitāna ielā. Te nav nekādu izkārtņu, vien tikai divas nelielas uzlīmītes. Iekļūt te var tikai zinātāji un arī pēc speciālas sistēmas. Par iespējamiem dažāda veida pārkāpumiem policijai bija informācija jau iepriekš, taču nekad netika iekšā – durvis ciet. Šoreiz tika rīkota speciāla operācija. Vispirms trīs policijas darbinieki iefiltrējās civilajā apģērbā.

Kad klubs turpināja darbu ilgāk nekā Covid-19 laikā atļauts un gūti pierādījumi par citiem pārkāpumiem, iefiltrējušies policisti no iekšienes deva "signālu uz āru" – laiks sākt operāciju.

Speciālo uzdevumu bataljons izmantoja spēku iekļūšanai iekštelpās. Lai to darītu, pirms tam tika iegūta tiesas atļauja. Līdz ar policijas iekļūšanu kluba apsargi aizbēga. Atsevišķas personas no 200 apmeklētājiem pretojās, tāpēc Valsts policija lietoja asaru gāzi.

Kluba vadošie darbinieki esot no kasēm izgrābuši lielāko daļu naudas un pa it kā slepenām ejām aizmukuši. Ko pratināt, palikuši vien tikai divi bārmeņi.

"Tajā brīdī, kad iegāja iekšā policijas darbinieki, kases aparāti bija pazuduši. Veicot telpu pārmeklēšanu, tika atrasti saslēpti stūros, pat uzmests augšā uz kaut kādu jumtiņu. Tas bija, es pieļauju, ar mērķi slēpt faktu, ka bijusi reāla komercdarbība, nevis kaut kāds individuāls pasākums," norāda Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes priekšnieks Edgars Rudzītis.

Paralēli Covid-19 izplatības ierobežošanas pārkāpumiem, tika konstatēta vēl virkne citu. Piemēram, cigarešu nelikumīga tirdzniecība, neatļautas darbības ar alkoholu. Savukārt Valsts policijas ķēriens reidā – atrastais kokaīns, marihuāna, halucinogēnās sēnes, amfetamīns, MDMA tabletes.

"Valsts policija ir uzsākusi četrus administratīvos procesus par narkotisko vielu lietošanu. Ir uzsākti arī divi kriminālprocesi. Viens kriminālprocess uzsākts pret kluba apmeklētāju, pie kura atrada narkotiskās vielas. Otrs kriminālprocess uzsākts par to, ka kluba telpās vairākās vietās tika atrasti zemē nomesti maisiņi ar dažādām vielām," skaidro Valsts policijas Rīgas Centra iecirkņa kārtības policijas priekšnieka vietnieks Jānis Lapsalis.

Klubā izklaidējās arī divi meklēšanā izsludinātie cilvēki. Viņus aizturēja Valsts policija. Savukārt reidam līdzi pieaicinātā Valsts darba inspekcija atklāja nelegālo nodarbinātību. Bet Rīgas būvvaldes pārstāvji secināja, – tur nemaz neesot drīkstējusi būt kluba darbība, jo telpas definētas ražošanai.

Pašvaldības policiju pārsteidz, ka labierīcību vajadzībām bija novietotas dažas pārvietojamās tualešu būdiņas.

"Ja šīs telpas turpinās izmantot esošajā veidā, nesakārtojot dokumentāciju un atbilstību būvnormatīviem, tad piespiedu kārtā būs šo telpu aizvēršana, izmantojot žogus un citus elementus," teic Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes priekšnieks Edgars Rudzītis.

Apjomīgais reids klubā Teritorija esot signāls visiem pārējiem, ka policija drīz ieradīsies arī citviet, kur slepeni tiek pārkāpti Covid-19 laika liegumi un notiek nelegālā komercdarbība.

Video: "TV3 ziņas" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu