Trampa un Baidena debatēs slēgs ārā mikrofonus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Ceturtdien paredzētajās ASV prezidenta Donalda Trampa un viņa demokrātu sāncenša Džo Baidena debatēs viņiem tiks atslēgti mikrofoni, kad viņi neatbildēs uz jautājumiem, lai izvairītos no iepriekšējās debatēs pieredzētās sāncenša pārtraukšanas, paziņoja ASV prezidenta debašu komisija.

Katram kandidātam tiks dotas divas minūtes, lai atbildētu uz debašu vadītāja jautājumiem, un otra sāncenša mikrofons šajā laikā būs atslēgts.

Pēc divām minūtēm būs atklātas diskusijas un mikrofoni abiem būs ieslēgti.

"Komisija cer, ka kandidāti cienīs viens otra laiku, kas veicinās civilu debatēšanu," teikts komisijas paziņojumā.

Septembrī notikušās Baidena un Trampa debates pārvērtās haosā, Trampam pārtraucot Baidenu 71 reizi, bet Baidenam Trampu - 22 reizes.

Abiem kandidātiem bija paredzētas otrās debates pagājušajā ceturtdienā, taču komisija izvēlējās organizēt debates virtuālā formātā, lai nodrošinātu visu iesaistīto personu drošību, ņemot vērā Trampa inficēšanos ar Covid-19.

Taču Tramps paziņoja par nepiedalīšanos debatēs, ja tās tiek rīkotas virtuālā formātā. Tā vietā Tramps un Baidens ceturtdien vienā laikā dažādos televīzijas kanālos atbildēja uz jautājumiem par pandēmiju un virkni citu tēmu.

Ceturtdienas debates būs pēdējā reize, kad abi sāncenši tiksies klātienē pirms 3.novembrī paredzētajām vēlēšanām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu