Covid-19 ⟩ Lietuvā reģistrēti 202 jauni gadījumi, pieci cilvēki miruši. Igaunijā - 42 inficētie un trīs mirušie

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 202 cilvēkiem, kā arī reģistrēti pieci jauni nāves gadījumi ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19, otrdien paziņojusi Veselības ministrija.

Inficēšanās ar šo vīrusu valstī diagnosticēta kopumā 7928 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 3276 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 8132 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 2,5% testu. Pavisam Lietuvā veiktas 905 929 analīzes.

No 202 jaunatklātajiem gadījumiem 146 gadījumos inficēšanās notikusi saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš,  tostarp 101 gadījumā inficēšanās saistīta ar zināmiem perēkļiem. Trīs gadījumos inficētā persona atgriezusies  no ārzemēm,  no tiem divos gadījumos no Lielbritānijas un vienā gadījumā no Ukrainas. Savukārt pārējos gadījumos inficēšanās apstākļi nav noskaidroti, liecina Nacionālā sabiedrības veselības centra  dati.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti pieci Covid-19 izraisīti nāves gadījumi. Par trim no tiem Nacionālais sabiedrības veselības centrs paziņoja jau pirmdien.

Līdz ar to vīrusa izraisītā slimība Lietuvā prasījusi pavisam 118 cilvēku dzīvību, bet vēl 37 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits.

Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 20.oktobrī Lietuvā ir 90,7. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 87,36.

Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 42 cilvēkiem, kā arī reģistrēti trīs jauni nāves gadījumi ar Covid-19, otrdien paziņojis Veselības departaments.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 4127, bet 2439 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Igaunijā kopumā veikti 245 036 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Iepriekšējā diennaktī veiktas 1706 analīzes, līdz ar to pozitīvas bijušas 2,5% visu analīžu.

No 42 jaunatklātajiem gadījumiem 13 gadījumos inficēšanās notikusi saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, vienā gadījumā inficējusies persona atgriezusies no Krievijas, bet par pārējiem gadījumiem pagaidām nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Aizvadītajā diennaktī ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Austrumviru apriņķa slimnīcā miruši 95 veca sieviete un 94 gadus vecs vīrietis.  Iepriekšējās diennakts statistikā iekļauts arī šajā slimnīcā 15.oktobrī miris 64 gadus vecs vīrietis, jo tikai tagad ārsti secinājuši, ka viņa nāves cēlonis bijis Covid-19. Līdz ar to kopējais Igaunijā ar šo slimību mirušo cilvēku skaits pieaudzis līdz 71.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 20.oktobrī Igaunijā ir 35,29.  Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 35,33.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu