Feldmans: Masveida musināšana neievērot Covid-19 noteikumus robežojas ar nacionālās drošības apdraudējumu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
13.Saeimas deputāts Krišjānis Feldmans.
13.Saeimas deputāts Krišjānis Feldmans. Foto: Edijs Pālens/LETA

Masveida musināšana neievērot Covid-19 noteikumus robežojas ar nacionālās drošības apdraudējumu, uzskata Jaunās konservatīvās partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Krišjānis Feldmans.

Feldmans aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban var novērot aicinājumus uz normatīvo aktu pārkāpumiem, tādējādi radot risku noziegumiem pret personas veselību.

"Ja masveidā tiek aicināti cilvēki, musināti, tad tas robežojas ar nacionālās drošības apdraudējumu," sacīja deputāts, uzsverot, ka viņš sagaida, ka drošības dienesti seko tam, vai šādās situācijas nedarbojas kādi spēki, kas vēlas nodarīt kaitējumu sabiedrības interesēm kopumā. Feldmana ieskatā sabiedrības interesēs ir nepārslogot veselības aprūpes sistēmu.

"Politiski ir svarīgi panākt, ka no infekcijas, no kuras var izvairīties, nomirtu iespējami mazāk cilvēku. No vēža, piemēram, nevar izvairīties, bet no Covd-19 ar diezgan lielu ticamību var, ievērojot noteiktas piesardzības darbības," uzsvēra deputāts.

Ņemot vērā opozīcijas deputāta Alda Gobzema publiskos izteikumus un aicinājumus nevalkāt sejas maskas, tādējādi pārkāpjot Ministru kabineta noteikumus, Feldmans šaubās, vai Gobzema rīcību varētu vērtēt Saeimas Ētikas komisija, jo Feldmans ir kopumā skeptisks par šādas komisijas darba kvalitāti.

Deputāts akcentēja, ka uzticas drošības dienestiem, kuriem būtu jāvērtē, vai aicinājumu neievērot noteikumus dēļ nerodas cēloņsakarības, proti, pēc mudinājumiem neievērot noteikumus cilvēki saslimst un nomirst.

"Tas jāvērtē iestādēm un domāju, ka iestādes tam jau seko līdzi," pieļāva deputāts.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu