SPKC lūdz atsaukties vilciena Rīga - Zilupe pasažierus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
AS "Pasažieru vilciens" modernizētais dīzeļvilciens.
AS "Pasažieru vilciens" modernizētais dīzeļvilciens. Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

Otrdien, 20. oktobrī, Slimības profilakses un kontroles centrs (SPKC) aicina atsaukties pasažierus, kuri brauca 16. oktobrī ar vilcienu Rīga – Zilupe (vilciena nr. 806), līdz Viļāniem 2. vagonā.

SPKC iesaka visiem 2. vagona pasažieriem novērot savu veselības stāvokli.

Jau ziņots, ka 

pagājušajā diennaktī atklāti 115 jauni inficēšanās ar Covi-19 gadījumi, kamēr trīs personas ar apstiprinātu Covid-19 saslimšanu mirušas, liecina SPKC apkopotie dati.

Trīs ir līdz šim lielākais vienā diennaktī Latvijā mirušo Covid-19 pacientu skaits. Mirušās personas bija vecuma grupā no 65 līdz 85 gadiem.

Aizvadītajā diennaktī veikts 4171 Covid-19 izmeklējums, kamēr līdz šim Latvijā veikti kopumā 397 357 Covid-19 testi.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem pagājušajā diennaktī bijis 2,8%. SPKC iepriekš skaidrojis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Latvijā kopumā saslimšana ar Covid-19 apstiprināta 3609 personām, no kurām 1341 ir izveseļojusies.

Pagājušajā diennaktī stacionēti 11 Covid-19 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta dati. Tikmēr kopumā stacionāros ārstējas 83 pacienti, no kuriem 79 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet četri ir ar smagu slimības gaitu. Kopš aizvadītās diennakts stacionāru pametušas kopumā sešas personas, līdz ar to kopumā no stacionāra izrakstīti 290 pacienti, starp kuriem ir gan mirušie, gan atlabušie.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu