VIDEO Traucēta dzelzceļa satiksme, pelde uz Zaķusalu, iztramdīti dienesti. Kā beidzās apjukušā aļņa gaitas Rīgā?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"

Otrdienas, 20. oktobra, rīta pusē vairāk kā 15 minūtes slavas ieguva negaidīts viesis Rīgā - varenākais meža iemītnieks alnis. Vairākas stundas pa Rīgas mikrorajoniem otrdien speciālie dienesti vajāja alni. Lielajam pulkam policistu un veterinārārstu, dzīvnieku tomēr sagūstīt neizdevās, vēstī raidījums "Degpunktā".

Otrdienas rītā vairāki Grīziņkalna iedzīvotāji pamanīja, ka pa ielām klīst lielākais meža dzīvnieksalnis. Cilvēki zvanīja policijai un likumsargi, piesaistot veterinārus uzsāka aktīvu aļņa vajāšanu, lai tas nenodarītu pāri ne sev, ne apkārtējiem.

Sekošana un aļņa dzīšana slazdā, lai tam varētu iešaut iemidzinošus medikamentus, gan negāja tik viegli, kā cerēts. Dzīvnieks izrādījās ļoti izmanīgs un no aplenkuma Grīziņkalnā tika ārā, attopoties pie dzelzceļa. Netālu no Matīsa kapiem alnis nolēma krūmos atvilkt elpu. Šo brīdi meistarīgi izmantoja Daktera Beinerta klīnikas veterinārāstri.

Kad vienā brīdī jau šķita, ka alnis no trankvilizatora devas varētu saļimt, tas pēkšņi atguvies un pa sliedēm turpinājis ceļu Rīgas centra virzienā.

Iztraucējis dzelzceļa satiksmi, alnis tomēr nolēma, ka ilgi vagonos esošajiem pasažieriem nevar likt gaidīt. Dzīvnieks no dzelzceļa nokāpa Zaķusalā, bet pēc tam metās peldus. Bet, neskatoties uz to, alnim izdevās atgriezties Zaķusalas krastmalā un pazust biezajā krūmājā. Teritorijas pārmeklēšana rezultātu nedeva.

Šoreiz jācer, ka alnis pats atrada ceļu uz kādu meža masīvu. Tomēr, ja to atkal gadās redzēt, vai pilsētā sastapt kādu citu savvaļas dzīvnieku, iedzīvotāji ir aicināti zvanīt valsts vai pašvaldības policistiem, vai arī ziņojiet veterinārārstiem. Rīgas gadījumā Beinerta klīnikas speciālistiem pa tālruni 67288539.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu