"Dzīvi būtu plānot vieglāk, ja zinātu – kas notiks." Levits uzskata, ka Covid-19 krīze ilgs līdz 2021. gada vidum

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts prezidents Egils Levits mudina valdību radīt konkrētāku un pārskatāmāku rīcības plānu par to, kas tiks darīts dažādos pandēmijas attīstības scenārijos, vēstī TV3 Ziņas.

Prezidents uzskata, ka pie konkrētāka rīcības plāna sabiedrībai būtu vienkāršāk plānot dzīvi nākamajiem mēnešiem, rēķinoties, ka krīze ilgs līdz brīdim, kad, visticamāk, nākamā gada vidū plaši kļūs pieejama vakcinācija.

"Kamēr būs vakcīna, kamēr vakcīna nonāks pie iedzīvotājiem, vakcinēs – vismaz no nākamā gada vidus ir ātrākais, kad tas būs iespējams, tādēļ cilvēkiem savu dzīvi vajadzētu būt plānot vieglāk, ja zinātu – kas notiks, kurā gadījumā, tāpēc aicinu valdību izstrādāt šādu plānu," raidījumā norāda Levits.

Jau ziņots, ka nedēļas laikā saslimstības ar Covid-19 pieaugums Latvijā ir 14%, savukārt Eiropā kopumā vidēji 42%, liecina Eiropas slimību kontroles un profilakses centra dati. Latvijas dati izskatās labāk, nekā bija iepriekš, preses konferencē otrdien, 20. oktobrī, norādīja Perevoščikovs.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī atklāti 115 jauni inficēšanās ar Covi-19 gadījumi, kamēr trīs personas ar apstiprinātu Covid-19 saslimšanu mirušas, liecina SPKC apkopotie dati.

Trīs ir līdz šim lielākais vienā diennaktī Latvijā mirušo Covid-19 pacientu skaits. Mirušās personas bija vecuma grupā no 65 līdz 85 gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu