No rīta vai vakarā? Kad ir labākais laiks iet dušā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Duša ir viena no cilvēka ikdienas sastāvdaļām, kas no rīta sniedz enerģiju un vakarā atslābina ķermeni. Šķiet, kas te var būt nebūt skaidrs? Tomēr joprojām rodas jautājumi par piemērotāko laiku, kad iet dušā, vēsta portāls "Wday".

Auksta, uzmundrinoša rīta duša var ilgt 5-10 minūtes un palīdzēt pamosties. Vakara vannošanās ir nomierinoša un relaksējoša procedūra. Cik tad īsti reizes dienā vajadzētu mazgāties?

Dīvainā kārtā bieža iešana dušā vājina cilvēka ķermeni un samazina dermas aizsargbarjeru. Aukstajā sezonā āda kļūst jutīgāka un viegli kairināma. 

Papildus tam, arī dvielis var izrādīties kaitīgs. Labāk ir nogaidīt, kamēr ķermenis pats izžūst.

Aukstajā sezonā ieteicams iet dušā reizi dienā. Ieteicams to darīt vakarā, samazinot mazgāšanās līdzekļu patēriņu. Ja tomēr mazgājaties no rīta, tad pirms došanās ārā ir svarīgi pagaidīt vismaz stundu pēc dušas, jo āda nekavējoties reaģēs uz lielām temperatūras izmaiņām. Iztvaicētas poras, kas joprojām satur mitru mitrumu, nekavējoties sasalst, kas negatīvi ietekmē epidermu.

Rīta procedūras

Rīta duša ir ļoti svarīga sastāvdaļa, īpaši pirms smagas darba dienas. Tā piepilda cilvēku ar enerģiju visai dienai, palielinot asins plūsmu, paplašinot kapilārus, stimulējot nervu sistēmu un uzlabojot asinsriti.

Rīta duša attīra uz nakti uzkrāto sebumu un sviedrus. Tas ir īpaši aktuāli vasarā, kad augsta temperatūra pat naktī liek darboties sviedru dziedzeriem.

Kontrastējoša rīta duša ir labvēlīga ķermeņa veselībai.

Tiem, kas nav pieraduši pie šāda režīma, nevajadzētu pēkšņi veikt kontrastdušas procedūras. Vislabāk ir pakāpeniski mainīt temperatūru, lai ķermenis pie tās pierastu un šāda veida duša kļūtu par ieradumu.

Vakara procedūras

Pēc garas un saspringtas dienas palīdzēs relaksējoša vanna, kas ļaus atvairīt domu vētru un atpūsties pēc smagā darba. Siltais ūdens nomazgā ne tikai putekļus un netīrumus, kas dienas laikā neizbēgami uzkrājas uz ķermeņa, bet arī negatīvu enerģiju un nogurumu. Silta vanna atslābina saspringtos muskuļus un veicina labu miegu.

Vakarā ādas tīrīšana ir obligāta sastāvdaļa, ņemot vērā nepārtraukto vides ietekmi dienas laikā, kurā cilvēks sastopas ar putekļiem, netīrumiem, baktērijām.

Dušas procedūras pamatnoteikumi

Nelietojiet cietus sūkļus, jo āda ir viegli ievainojama un zaudē aizsargbarjeru. Ir vērts tos mainīt katru mēnesi, jo materiālā uzglabājas atmirušās ādas daļiņas. Mazgāšanas līdzekļi jāizvēlas, ņemot vērā ādas tipu. Jums nevajadzētu lietot skrubjus katru dienu.

Katru nedēļu ir jāmaina dvieļi, jo mitrā materiālā uzkrājas baktērijas, kas nelabvēlīgi ietekmē ķermeņa ādu.

Obligātās pēc dušas sejas un ķermeņa ādas procedūras

Eksperti iesaka pēc dušas lietot eļļas, krēmus un losjonus, jo tie pēc cietā krāna ūdens spēj uzturēt veselīgu un mirdzošu ķermeņa izskatu. Attīrošie skrubji un putas aizsargā pret mitruma zudumiem, novērš ādas lobīšanos un nomierina iekaisušo ādu.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu