Tairons Lū kļuvis par "Clippers" galveno treneri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tairons Lū
Tairons Lū Foto: AFP / Scanpix

Tairons Lū kļuvis par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas "Clippers" galveno treneri, informē vienība.

43 gadus vecais Lū, kurš iepriekšējā sezonā strādāja par Doka Riversa asistentu "Clippers", būs komandas 26. treneris kluba vēsturē.

Pirms tam Lū no 2016. līdz 2018.gadam strādāja par Klīvlendas "Cavaliers" galveno treneri, izcīnīto 128 uzvaras un ciešot 83 zaudējumus. Viņš "Cavaliers" aizveda līdz trim NBA fināliem pēc kārtas un 2016.gadā palīdzēja klīvlendiešiem iegūt pirmo titulu vēsturē.

Viņš ir tikai ceturtais galvenais treneris, kurš savā debijas gadā kļuvis par NBA čempionu un 14., kurš to paveicis gan trenera, gan spēlētāja statusā. 

Lū "Clippers" treneru korpusā strādāja arī 2013./2014.gada sezonā, bet pēc tam pārcēlās uz Klīvlendu. Pirms tam no 2011. līdz 2013.gadam viņš bija Bostonas "Celtics" galvenā trenera asistents un atbildēja par attīstību.

Profesionāla basketbolista karjeras laikā bijušais saspēles vadītājs NBA pavadīja 11 sezonas, 2000. un 2001.gadā kopā ar Losandželosas "Lakers" izcīnot divus NBA čempiontitulus. Viņš NBA laukumā devās 554 spēlēs, kurās vidēji guva 8,5 punktus un 3,1 reizi rezultatīvi piespēlēja. 

NBA Lū spēlēja arī Vašingtonas "Wizards", Orlando "Magic", Hjūstonas "Rockets", Atlantas "Hawks", Dalasas "Mavericks" un Milvoki "Bucks" komandās. Koledžu basketbola karjerā Lū pārstāvēja Nebraskas Universitāti.

Aizvadītajā sezonā "Clippers", kas tika uzskatīta par vienu no favorītēm uz titulu, Rietumu konferences pusfinālā izlaida vadību 3-1 un ar 3-4 piekāpās Denveras "Nuggets". Septembra beigās klubs un iepriekšējais galvenais treneris Riverss vienojās, ka pēc septiņu gadu sadarbības abu ceļi šķirsies.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu