"Šī būs mana pēdējā cīņa." Ardievas sportam saka viens no visu laiku labākajiem UFC cīkstoņiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andersons Siva
Andersons Siva Foto: AFP / Scanpix

Leģendārais jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstonis Andersons Silva ir paziņojis, ka aizvadīs savas karjeras pēdējo cīņu.

Silvas nākamais duelis būs pret vidējā svara cīkstoni Juraiju Holu un tas norisināsies 31. oktobrī "UFC Fight Night 181" ietvaros. Abu cīkstoņu duelis būs arī vakara galvenā cīņa.

Sarunā ar "MMA Junkie" 45 gadus vecais sportists atklāja, ka gaidāmā cīņa būs pēdējā viņa karjerā.

"Šī būs mana pēdējā cīņa. Pavisam noteikti. Es mīlu šo sportu, bet šim mirklim jau esmu sagatavojis savu prātu," sacīja Silva, kurš karjeras laikā iemantoja iesauku "Zirneklis".

Tāpat leģendārais cīkstonis arī norādīja, kas viņam pietrūks visvairāk pēc tam, kad MMA cimdi tiks kārti uz nagliņas: "Manuprāt, visvairāk man pietrūks trenēšanās. Mana prāta un ķermeņa sagatavošana [cīņai]. Es jūtos skumji, jo apzinos, ka to vairāk nespēju darīt."

Silva MMA aprindās tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem cīkstoņiem. Brazīlietim joprojām pieder rekords par visilgāk pavadīto laiku čempiona statusā, kā arī viņš savu jostu ir aizstāvējis 10 reizes pēc kārtas, kas ir otrs visu laiku labākais rādītājs UFC.

Tomēr reiz spožo karjeru piemeklēja pavisam blāva izskaņa. Dopinga skandāli un neizteiksmīgi zaudējumi. No pēdējām astoņām cīņām Silvam uzvaru ir izdevies izcīnīt tikai vienā. Savas garās karjeras laikā Silva ir ticis 34 uzvarām, piedzīvojot 10 neveiksmes.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu