Internetā nonākuši vairāk nekā 100 000 sieviešu viltus kailfoto (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

No vairāk nekā 100 000 sieviešu sociālo tīklu bildēm izveidoti viltus kailfoto, kas pēc tam nonākuši internetā, atsaucoties uz izlūkošanas uzņēmuma "Sensity" ziņojumu, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Izmantojot mākslīgo intelektu, fotoattēlos redzamās sievietes "izģērbtas", un bildes izplatītas vietnē "Telegram". Daži no upuriem, šķiet, bija nepilngadīgi, norādīja "Sensity".

"Sensity" pauž, ka izmantotā tehnoloģija ir "deepfake" boti. "Deepfake" ir datora radīti, bieži vien reālistiski attēli vai video, kuru pamatā ir īsts šablons. Šī tehnoloģija izmantota, piemēram, lai radītu pornogrāfiska satura video ar slavenībām.

Taču privātpersonu foto izmantošana ir salīdzinoši jauna parādība, sacīja "Sensity" vadītājs Džordžo Patrini.

"Lai kļūtu par mērķi, pietiek ar sociālo tīklu kontu ar publiski redzamiem foto," viņš brīdināja.

"Izklaides" nolūkos

Bots pieejams privātā "Telegram" ziņapmaiņas kanālā. Lietotāji var nosūtīt sievietes foto, un dažu minūšu laikā digitāli tiks noņemtas viņas drēbes.

BBC pārbaudīja vairākus attēlus, saņemot piekrišanu no cilvēkiem tajos, un neviens nebija pilnībā reālistisks. Vienā no tiem sievietes naba atradās pie diafragmas.

Kanāla administrators, kurš pazīstams tikai kā "P", sacīja: "Man ir diezgan vienalga. Šī ir izklaide, kas nav vardarbīga. Neviens netiks šantažēts šī dēļ, jo kvalitāte nav pārāk ticama."

Viņš arī sacīja, ka tiekot apskatīti saņemtie fotoattēli, un, redzot nepilngadīgos, "lietotāju bloķējam uz visiem laikiem". 

Taču lēmums par to, vai ar iegūtajiem foto dalīties, paliek to rokās, kuri to iedevuši botam. 

"Telegram" uz BBC lūgumu sniegt komentāru nav atbildējuši.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu