Kariņš: Musināšana nenēsāt sejas maskas robežojas ar nacionālās drošības apdraudējumu (8)

Apollo.lv
Foto: Valsts kanceleja

Musināšana nenēsāt sejas maskas robežojas ar nacionālās drošības apdraudējumu, tomēr pašlaik nav apspriests, kā šādus cilvēkus saukt pie atbildības, šorīt LTV raidījumā "Rīta panorāma" sacīja ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

"Šādi cilvēki ir visās valstīs visos laikos, bet ar interneta palīdzību viņu musinošā ziņa ir daudz pieejamāka, nekā tas būtu pirms 20 gadiem, un par to ir nopietnas raizes," atzina premjers, piebilstot, ka sabiedrības vairākums gan neieklausās šajos cilvēkos.

"Tas ir mūsu uzdevums un pienākums katram ar savu galvu domāt līdzi. Uzdodiet pretjautājums - kāpēc ārsti visā pasaulē visās slimnīcās lieto šīs maskās. Atbilde vienkārša - tās strādā," sacīja premjers.

Kariņš masku lietošanu salīdzināja ar aizsargķiveru nēsāšanu būvlaukumos - kaut gan tās nelieto ikdienā un arī nepasargās, ja kritīs kaut kas vairākas tonnas smags, attiecīgajos apstākļos vairākumā gadījumu tas ir efektīvs aizsarglīdzeklis.

Masku noliedzējus Kariņš aicināja ieklausīties epidemiologā Jurijā Perevoščikovā, kurš valdību informējis par vairākiem pētījumiem, kas apliecina sejas masku lietderību cīņā pret slimības izplatību.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu