VK: Medicīnas masku sākotnējie iepirkumi nav izsekojami (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maskas. Ilustratīvs foto
Maskas. Ilustratīvs foto Foto: LETA

Veselības resora organizētie individuālo medicīnisko aizsarglīdzekļu iepirkumi, kas tika veikti no 3. līdz 20. martam, nav dokumentēti, kā rezultātā nav iespējams izdarīt secinājumus par to, vai līdzekļi izlietoti pamatoti un izvēlēts atbilstošākais piedāvājums, trešdienas, 21. oktobra, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē norādīja Valsts kontroles (VK) Trešā revīzijas departamenta direktore Inga Vārava.

Sēdē deputāte Dace Bluķe (AP) vaicāja, vai, veicot iepirkumus, nav notikusi līdzekļu izšķērdēšana attiecībā uz sejas aizsargmasku iegādi. VK pārstāve atbildēja, ka "lielākā problēma ir tajā apstākli, ka šīs iegādes tika veiktas tik īsā laikā, tik neregulētos apstākļos un absolūti nebija dokumentētas, tāpēc nevar novērtēt, vai ir izvēlēts atbilstošākais, valstij izdevīgākais un iedzīvotājiem, un ārstniecības personām drošākais un nepieciešamākais pasākums".

"Mūsuprāt, tā ir ārkārtīgi liela problēma. (...) Mēs sadarbojāmies arī ar tiesībsargājošajām iestādēm pārbaudes laikā, un šobrīd nav pamata apgalvot, ka varam norādīt uz līdzekļu izšķērdēšanu, bet problēma ir, ka lēmumi nav izsekojami," skaidroja Vārava.

Pēc viņas paustā, nav zināms, no kurienes parādījās iepirkums no "Lauma Fabrics", "jo tas neparādās pretendentu sarakstā un paskaidrojumus mums par to neviens nav varējis iesniegt".

Jau ziņots, ka Veselības ministrija šajā sakarā iepriekš bija norādījusi, ka Nacionālā veselības dienesta (NVD) veiktais individuālo medicīnas aizsardzības līdzekļu iepirkums tika veikts ārkārtējos apstākļos, kad izšķiroša loma bija spējai pieņemt lēmumus un panākt ātru rezultātu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu