Madātu komisija apstiprina Liepiņas pēcteci Saeimā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Linda Liepiņa
Linda Liepiņa Foto: Ieva Ābele, Saeima

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien atbalstīja lēmumprojektu par Alojas novada domes deputāta Māra Možvillo (KPV LV) apstiprināšanu par Saeimas deputātu.

Komisija lūgs Saeimas Prezidiju sasaukt parlamenta ārkārtas sēdi 22. oktobrī Možvillo pilnvaru apstiprināšanai.

Plānots, ka Možvillo par deputātu kļūtu parlamentārietes Lindas Liepiņas vietā, kura iesniegusi dokumentu par deputātes mandāta nolikšanu. Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju, Liepiņai noliekot deputāta mandātu, uz to var pretendēt Možvillo.

Možvillo aģentūrai LETA iepriekš stāstīja, ka ir gatavs strādāt partijas frakcijā, par ko lēmums vēl gan būs jāpieņem frakcijas deputātiem. Možvillo akcentēja, ka automātiski nebalsos kā frakcija "liks", ja attiecīgais lēmums viņam nebūs pieņemams, jo politiķis nerīkosies pret savu sirdsapziņu un pret savu vēlētāju interesēm.

"Neesmu klišejas cilvēks, kurš sēdēs klusi," un automātiski par kaut ko balsos, uzsvēra iespējamais topošais Saeimas deputāts. Viņš arī norādīja, ka ne viss, kas notiek valdībā viņu apmierina. Možvillo norādīja, ka ir kā vēlētāju spogulis, kurš paudīs viņu pozīciju.

"Tas gan nenozīmē, ka gāzīšu valdību uz pusdienlaiku," taču attiecībā uz valdību un koalīciju būs jāīsteno pārdomāta darbība, norādīja politiķis, atsaucoties uz savu pieredze pašvaldības darbā.

Vaicāts, vai varētu būt opozīcijā valdībai, Možvillo norādīja, ka pašlaik nezina visus faktus un ka, neesot Saeimā iekšā, ir grūti pārzināt šo "virtuvi". Pēc iepazīšanās ar faktiem politiķis arī labāk varēs paust savu nostāju vienā vai otrā jautājumā.

Kā ziņots, Liepiņa lēmusi nolikt 13. Saeimas deputāta mandātu. Iesniegumā Saeimas Prezidijam par deputātes mandāta nolikšanu Liepiņa uzsvēra, ka ir vismaz 13 iemesli, kāpēc pamest Saeimu.

Tostarp - Latvijā ilgstoši tiekot pārkāpta Satversme, tiešā veidā ierobežota demokrātija, jo Latvijā vara nepieder tautai, Saeima pieņem likumus, kurus pati neievēro, izpildvara norāda to, kas jādara lēmējvarai, norāda politiķe.

Sarunā ar aģentūru LETA Liepiņa norāda, ka Latvijā varu uzurpējusi politiskā kliķe, kuras galvgalī ir Valsts prezidents Egils Levits, Saeimas spīkere Ināra Mūrniece (NA), bijusī Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele, Augstākās tiesas priekšsēdētājs un ģenerālprokurors, kuri ir lēmuši par Satversmes interpretēšanu. Problēmas būtība esot tajā, ka netiek ievērots Satversmē noteiktais par Saeimas klātienes sēdēm, bet tiek atbalstīta interpretācija par attālināto sēžu rīkošanu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu