Mūziķis Ralfs Eilands paziņo, ka kļuvis par "mācītāju" (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ralfs Eilands raidījumā "Šahs un mats. Slavenības pret Miķeli Vingri."
Ralfs Eilands raidījumā "Šahs un mats. Slavenības pret Miķeli Vingri." Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pašmāju mūziķis Ralfs Eilands sociālajos tīklos izplatījis paziņojumu, kurā lūdz sevi turpmāk dēvēt par mācītāju.

"Ģimene, draugi un atbalstītāji! Tas ir noticis! Es esmu oficiāli kļuvis par mācītāju! Reaģējot uz šīs dienas Latvijas Republikas Tieslietu ministrijas ziņu, ka uz reliģisku organizāciju rīkotajiem dievkalpojumiem pulcēšanās ierobežojumi neattiecas, jo "dievkalpojumi nav uzskatāmi par privātu vai publisku pasākumu”, sapratu, ka beidzot ir pienācis laiks man mainīt profesiju!" - sociālajos tīklos vēsta Eilands.

Viņš turpina: "Jau tagad es varu jūs salaulāt ASV, bet pavisam drīz mēs varēsim tikties dievkalpojumos, jo ar domubiedriem esmu sācis darbus pie jaunas draudzes dibināšanas! Ja nu kāds vēlas ar mani un man līdzīgiem tusēt mūsu draudzē, sūtiet pieteikumus uz management@ralfseilands.com."

"Lūgums turpmāk mani uzrunāt par mācītāju Ralfu Eilandu. Paldies!" - nobeigumā raksta mācītājs Ralfs Eilands.

Ģimene, draugi un atbalstītāji! Tas ir noticis! Es esmu oficiāli kļuvis par mācītāju! Reaģējot uz šīs dienas Latvijas...

Posted by Ralfs Eilands on Wednesday, October 21, 2020

Šāds paziņojums nācis klajā pēc tam, kad Tieslietu ministrijas nozaru politikas departamenta direktore Olga Zeile paziņoja, ka uz reliģisku organizāciju rīkotajiem dievkalpojumiem pulcēšanās ierobežojumi neattiecas, jo "dievkalpojumi nav uzskatāmi par privātu vai publisku pasākumu".

Pagājušajā nedēļā valdība lēma noteikt lielākus pulcēšanās ierobežojumus un uzdot valkāt sejas maskas virknē publisko iekštelpu. Privātos pasākumos atļauts pulcēties ne vairāk kā 30 cilvēkiem, bet privātos pasākumos ārtelpās nedrīkst pulcēties vairāk nekā 300 cilvēki.

Eilands iepriekš vietnē "Twitter" rakstīja: "Joprojām esmu par vienādām tiesībām uz darbu un vienādiem noteikumiem visiem, bet izskatās, ka turpmāk manos pasākumos būs jāslavē kāds no dieviem, vai jāpārsauc tie par notikumiem, kā bija ar Rīgas svētkiem Tērbatas ielā." 

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu