"Homoseksuāliem cilvēkiem ir tiesības veidot ģimenes." Pāvests Francisks pirmoreiz publiski atbalsta viendzimuma partneru attiecības (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Romas katoļu baznīcas galva pāvests Francisks pirmo reizi publiski atbalstījis viendzimuma partneru attiecību tiesisko regulējumu, vēsta ziņu aģentūra AP. 

Šādu viedokli pāvests paudis dokumentālajā filmā "Francesco", kas trešdien, 21. oktobrī, piedzīvoja pirmizrādi Romas kinofestivālā. 

"Homoseksuāliem cilvēkiem ir tiesības veidot ģimenes. Viņi ir dieva bērni. Ir jāpieņem civilo partnerattiecību likumi, lai viņi būtu juridiski aizsargāti," filmā norāda Francisks. 

Atbalstu viendzimuma attiecību tiesiskajam regulējumam kā alternatīvu viendzimuma pāru laulībai Francisks publiski pauda laikā, kad viņš bija Buenosairesas arhibīskaps. 

Tagad viņš šādu atbalstu pirmo reizi paudis arī esot pāvesta statusā. 

Filmā “Francesco” pāvests runā par vairākiem jautājumiem, kas viņu satrauc visvairāk, tostarp jautājumiem, kas saistīti ar vidi, nabadzību, migrāciju, rasu un ienākumu nevienlīdzību, kā arī diskrimināciju. 

Kā norāda ASV katoļu mācītājs Džeimss Mārtins, pāvesta izteikumi par nepieciešamību regulēt viendzimuma partneru attiecības uzskatāms par būtisku soli uz priekšu katoļu baznīcas attieksmē pret LGBT kopienu. 

"Pāvesta izteikumi arī spēcīgs signāls vietām, kur baznīca līdz šim stingri iestājusies pret šādu regulējumu," uzsver Mārtins. 

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu