"Vienīgais cilvēks, kurš saprot, kas ir noticis, ir mans ginekologs." Tartu policija apšauba trīsreiz izvarotas sievietes teikto (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

31 gadu vecā Tartu iedzīvotāja Ketlīna tikusi vairākkārt izvarota, par ko sieviete ziņojusi policijai, taču atbildīgo dienestu reakcija par incidentu cietušajai šķitusi visai dīvaina, vēstī laikraksts "Postimees".

Pirmo reizi Ketlīna pirms četriem gadiem satika 31 gadu vecu vīrieti, kurš, kā viņa apgalvo, vēlāk viņu izvaroja. Viņi iepazinās vienā no saziņas portāliem, tikās divas nedēļas, pēc tam šķīrās: Ketlīnai meita ir svarīgākā persona viņas dzīvē, un jaunā paziņa par bērnu nebija stāvā sajūsmā.

Tomēr pagāja vairāki gadi, un viņi atkal sāka sazināties. Vīrietis, pēc Ketlīnas teiktā, pats atradis viņas kontaktus, rakstījis viņai vietnē "Facebook", izteicis vairākus komplimentus, no kuriem jaunā sieviete atmaigusi pret seno kavalieri.

"No puiša, kurš ģērbās treniņbiksēs un dārgos "brendos", viņš bija kļuvis par cienījamu vīrieti buktētās uzvalka biksēs un gludinātā kreklā. Šāds izskats šķistu pievilcīgs jebkurai saprātīgai sievietei," stāsta cietusī.

Tajā liktenīgajā dienā pati Ketlīna pirmā rakstīja Jurijam (vārds mainīts) un jautāja par viņa vakara plāniem. Viņi vienojās kopīgi skatīties filmu vīrieša mājās un piektdien doties iedzert dažus kokteiļus. Ap pulksten 18 Jurijs ieradās ar auto pēc sievietes un aizbrauca uz savām mājām.

Tur Jurijs atkorķēja viskija pudeli un pagatavoja viešņai kokteili, pēc tam paņēma balta pulvera maisiņu, ko izbēra sev uz galda pāris "celiņos". Tā kā šis skats Ketlīnai šķita neparasts, viņa slepeni fotografēja notiekošo ar tālruni. Viņa saka, ka Jurijs viņai arī piedāvājis balto vielu, kas pēc viņa sacītā esot bijis kokaīns.

Pēc pulvera iešņaukšanas vīrietis nekavējoties kļuva savāds: skarbs un vienaldzīgs. Neskatoties uz to, Ketlīna nolēma uzkavēties. Tikmēr Jurijs iegāja virtuvē un pagatavoja viņai vēl vienu viskija un kolas kokteili. Tad, pēc sievietes teiktā, pie Jurija ieradās paziņa un atnesa viņam vēl šo balto pulverīti.

Kādā brīdī Jurijs teica, ka viņš vēlas ar sievieti nodarboties ar anālo seksu. Viņa atbildēja ar kategorisku nē, šī atbilde vīrietim negāja pie sirds.

Ketlīna neskaidri atceras sekojošos notikumus: Jurijs viņu ievilka vannas istabā, norāva drēbes, pēc tam iegrūda saunā. Ketlīna atceras, ka viņa pretojās, cik viņai spēka. Kopumā Jurijs viņu izvaroja trīs reizes.

Pie vīrieša atkal ieradās viesi, kuri redzēja dzīvoklī esošo sievieti, kura bijusi šoka stāvoklī, taču Jurijs draugiem noteica, ka ar viņu viss ir labi - tikai par daudz iedzērusi. Pēc kāda laika Jurijs viņai izsauca taksometru un nosūtīja viņu mājās.

No mājām viņa zvanīja policijai. Ieradās likumsargi un nogādāja viņu Tartu psihiatriskajā slimnīcā, kur tika veikta toksikoloģiskā ekspertīze. Ketlīna joprojām nezinot ekspertīzes rezultātus, bet Dienvidu prefektūras preses sekretāre Kerli Virka "Postimees" apliecināja, ka notiek izmeklēšana.

Pēc toksikoloģiskās izmeklēšanas Ketlīnu nosūtīja uz Tartu universitātes klīniku. Tur viņu ilgi pārbaudīja un fotografēja. Traumas bija smagas - iekšējie plīsumi un sasitumi. To apstiprināja Igaunijā pazīstams ginekologs.

Bet nākamajā dienā prefektūras vadošais izmeklētājs Ketlīnai teica, ka, lai arī policija lietu uztverot nopietni, izmeklēšana prasīšot ilgāku laiku, jo pārkāpumā ir iejauktas narkotiskās vielas. 

Ketlīna saka, ka viņa to sapratusi šādi: lai gan izvarošana ir pirmās pakāpes noziegums, policijai narkomānu notveršana ir svarīgāka.

Ketlīna piezvanīja arī Tartu prokuroram, kurš ir atbildīgs par lietu, un sacīja, ka Jurijs ir bīstams izvarotājs. Tomēr atbildē prokurors sacīja, ka cietušajam nav atļauts sniegt komentārus par lietu, jo tas var kaitēt izmeklēšanai.

"Prokurors teica, ka es nedrīkstu viņu saukt par izvarotāju, jo tas vēl neesot pierādīts," sacīja cietusī. Prokurors viņai atkārtoti atgādināja, ka, ja viņa sniegs interviju par šo tēmu medijam, sieviete var tikt sodīta.

"Postimees" žurnāliste sazinājās ar iespējamo izvarotāju un jautāja viņa versiju par notikušo.

"Es tikai teikšu tā, ka Ketlīna ir cilvēks ar nestabilu psihi, un es neko neesmu viņai nodarījis. Es esmu pilnīgi nevainīgs, un man ir aculiecinieki, kas ir jau liecinājuši. Izmeklēšana turpinās, un es par to vairs nerunāšu," uzsvēra Jurijs.

Uz jautājumu par fotogrāfijām, kurās redzams, kā viņš šņauc baltu pulveri, atbilde netika sniegta.

Pēc tam Ketlīna saistībā ar iespējamo ielaušanās mēģinājumu vēlreiz izsauca policiju, bet notikuma vietā ieradies patruļnieks pauda šaubas, vai izvarošana jebkad ir notikusi.

Ketlīna saka, ka nesaņēma atbalstu, ko gaidīja, dodoties uz policiju. Viņai šķiet, ka policija viņu uzskata par nenormālu, un vienīgais cilvēks, kurš saprot, ko viņa ir pārdzīvojusi, ir viņas ginekologs.

"Es nesaku, ka jums nav jāsazinās ar policiju, bet vislielākā elle bieži vien gaida tieši pēc tam, kad incidents jau ir noticis," sacīja sieviete.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu