Covid-19 dēļ atceļ prasību "Rīgas satiksmes" transportā iekāpt tikai pa priekšējām durvīm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

No šodienas tiek apturēts projekts, kurā Rīgas sabiedriskajā sabiedriskajā transportā pasažieru iekāpšana tika organizēta tikai pa priekšējām durvīm, aģentūru LETA informēja "Rīgas satiksmes" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Šis projekts tika īstenots 13 sabiedriskā transporta maršrutos - 1., 13. trolejbusa un 10., 20., 28., 34., 35., 43., 47., 54., 57., 59., 60. autobusa maršrutā.

Patlaban ir atcelts arī projekts "Atver durvis pats". Pasažieriem durvju atvēršanas poga nav jāspiež, sabiedriskā transporta līdzekļa durvis atver vadītājs.

"Rīgas satiksme" atgādina, ka saskaņā ar valdības lēmumu no 7.oktobra tramvajos, trolejbusos un autobusos jālieto mutes un deguna aizsegs, tādējādi pēc iespējas mazinot "Covid-19" izplatības riskus. Gadījumā, ja pasažieriem mutes un deguna aizsegs nebūs, kontrolieri to palūgs uzlikt. Tāpat par mutes un deguna aizsegu nelietošanu pasažieri var palūgt izkāpt no sabiedriskā transporta.

Mutes un deguna aizsegs jālieto ikvienam pasažierim, izņemot bērnus līdz 13 gadu vecumam. Tāpat mutes un deguna aizsegu var nevalkāt medicīnisku iemeslu dēļ, piemēram, ja personai kustību traucējumu dēļ ir apgrūtināta maskas uzlikšana vai personai ir psihiskās veselības traucējumi.

Sabiedriskajā transportā drīkst izmantot higiēniskās auduma maskas, ko var uzšūt pats, vizierus (sejas vairogus) vai vienreizlietojamās medicīniskās maskas, ko var iegādāties, piemēram, aptiekā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu