Bordāns: Jāsoda ļaunprātīgi sejas masku nelietotāji (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Valsts kanceleja

Kontrolējot sejas aizsargmasku lietojumu, būtu jānodala dažādas situācijas - kad cilvēkam masku ir nejauši aizmirsies uzlikt un kad savukārt tā netiek lietota apzināti un ļaunprātīgi, šorīt LTV "Rīta panorāmā" šādu viedokli pauda tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Politiķa skatījumā, jāsoda būtu tieši ļaunprātīgi sejas masku nelietotāji.

Ministrs izteicās, ka sodāmi būtu arī tie, kas kūda uz masku nelietošanu, tomēr pašlaik politiķis domā, ka valsts iestādes nesāks ķert tos, kas sociālajos tīklos musina sejas maskas nelietot.

Bordāns atzina, ka Tieslietu ministrija pašlaik nav gatavojusi normatīvo aktu izmaiņas, lai sodus par masku nelietošanu varētu uzlikt ne vien privātpersonām, bet arī komersantiem, kuri pieļauj cilvēku bez maskām atrašanos savos objektos.

Politiķis domā, ka valstij nevajadzētu paredzēt sodu iespējas par pilnīgi visu, lai neveidojas stāvoklis, kad teju katrai sadzīves situācijai var atrast piemērojamu sodu. Bordāns domā, ka pašlaik pārdevējiem nevajadzētu uzlikt jaunu funkciju kontrolēt masku lietojumu, lai viņi var nodarboties ar saviem tiešajiem darba pienākumiem.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu