Sejas masku nelietošanu sabiedriskajā transportā dēļ nācies iesaistīties policijai (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lai mazinātu Covid-19 izplatību, mutes un deguna aizsegu lietošana sabiedriskajā transportā ir obligāta, un par tā nelietošanu varēs neielaist transportā vai izsēdināt no tā.
Lai mazinātu Covid-19 izplatību, mutes un deguna aizsegu lietošana sabiedriskajā transportā ir obligāta, un par tā nelietošanu varēs neielaist transportā vai izsēdināt no tā. Foto: Zane Bitere/LETA

Risinot jautājumu par sejas masku nelietošanu reģionālās nozīmes sabiedriskajā transportā, atsevišķos gadījumos iesaistīta arī policija, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" atzina Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

Viņš norādīja, ka līdz ar prasību sabiedriskajā transportā obligāti lietot sejas aizsargmasku ir bijuši gadījumi, kad nācies iesaistīt policiju, jo autobusa vadītājs netiek galā ar konfliktējošo pasažieri.

Tāpat Godiņš minēja, ka autobusu vadītājiem nākas norādīt pasažieriem par nepieciešamību lietot sejas aizsargmaskas, ne tikai iekāpjot transportlīdzeklī, bet arī brauciena laikā, jo nereti pasažieri pēc iekāpšanas transportlīdzeklī sejas masku nobīda uz zoda vai vispār noņem.

Viņš atzīmēja, ka ir bijušas arī situācijas, kad autobusa vadītāji nepielaiž transportlīdzeklī cilvēkus, jo viņi ir bez sejas aizsargmaskas.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu