Bijušajam administratoram par izspiešanu un tirgošanos ar ietekmi piespriež trīs gadu cietumsodu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietums.
Cietums. Foto: Pixabay

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa bijušajam maksātnespējas administratoram Naurim Durevskim par izspiešanu un tirgošanos ar ietekmi piespriedusi brīvības atņemšanu uz trīs gadiem un mantas konfiskāciju, noskaidroja aģentūra LETA.

Tāpat tiesa viņam liedza tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatu uz trīs gadiem. Spriedumu vēl varēs pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Prokuratūra apsūdzēto vārdus neminēja, taču aģentūru LETA informēja, ka apsūdzētais, būdams administrators, bet neesot administrators konkrētajā maksātnespējas procesā, izmantojot to, ka viņš faktiski veica administratora pienākumus, faktiski pieņēma visus lēmumus par veicamajām darbībām un veica administratora pienākumus, no parādnieka pārstāvja pieprasot naudu.

Administrators piedraudējis nesamaksāšanas gadījumā maksātnespējas procesā vērsties pret pārstāvja ģimeni tiesā un atņemt ģimenei piederošos īpašumus.

Kad apsūdzētais saņēma atteikumu tam, ka pieprasītā nauda netiks maksāta, viņš īstenoja izteiktos draudus un, izmantojot savu profesionālo stāvokli, noformēja prasības pieteikumu par naudas piedziņu un pieteikumu par prasības nodrošināšanu, kas tika iesniegts tiesā.

Turklāt apsūdzētais, izmantojot noslēgto mutisko vienošanos ar konkrētā maksātnespējas procesa administratoru par to, ka viņš faktiski veica administratora pienākumus un pieņēma visus lēmumus par veicamajām darbībām, pieprasīja mantisku labumu.

Labums pieprasīts, lai ietekmētu administratora lēmumu maksātnespējas procesā un process tiktu pabeigts, neatņemot īpašumus un noņemot ķīlas zīmes īpašumiem.

Tikmēr bijušais maksātnespējas administrators Sandis Saulītis attaisnots par bezdarbību, noskaidroja aģentūra LETA. Par apelācijas protesta iesniegšanu prokurore lems pēc iepazīšanās ar pilnu spriedumu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu