Informācija par sazāļotu sejas masku izmantošanu dzīvokļu aplaupīšanai nav apstiprinājusies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts policija/Facebook

Lietotnē "WhatsaApp" izplatījusies informācija, ka nezināmi ļaundari aplaupot dzīvokļus, piedāvājot uzlaikot sejas maskas, kurās iepūsta vai iebērta kāda viela. Taču likumsargiem šādu informāciju nav izdevies apstiprināt, informēja Valsts policijā (VP).

Pēdējo dienu laikā saziņas lietotnes "WhatsApp" lietotāju vidū izplatās kādas sievietes balss ieraksts, kurā šī persona latviešu valodā informē par it kā jaunu noziegumu shēmu. Proti, šajā ierakstā tiek paziņots, ka dzīvokļus apmeklējot krāpnieki, kas piedāvājot uzlaikot sejas maskas, kurās esot iepūsta vai iebērta kāda viela.

Ierakstā apgalvots, ka pēc šādas sejas maskas uzlaikošanas, dzīvokļu saimnieks var zaudēt samaņu, pēc kā ļaundari iekļūst dzīvoklī un to apzog.

VP vērš uzmanību uzmanību, ka šī informācija nav apstiprinājusies. Šobrīd nav saņemts neviens iesniegums, izsaukums vai cita ticama informācija saistībā ar šādu gadījumu.

VP aicina iedzīvotājus kritiski izvērtēt dažādos sociālajos tīklos un mobilajās lietotnēs pieejamo saturu un neļauties panikai. Tāpat nevajag dalīties ar nepārbaudītu informāciju! Policijas oficiālajai informācijai iespējams sekot līdzi Valsts policijas mājaslapā: vp.gov.lv un oficiālajos sociālo tīklu kontos.

Tajā pašā laikā VP aicina iedzīvotājus saglabāt vērību un rūpēties par sava īpašuma drošību. Pamanot aizdomīgas darbības pie sava vai kaimiņa mājokļa vai ciešot no cita veida nozieguma, pēc iespējas ātrāk jāinformē policija, zvanot pa tālruņa numuru 110!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu