Viltots vai patiess? Kā atpazīt neīstu smaidu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Dažreiz mēdz būt pat neiespējami tikai no smaida noprast, cik sirsnīgs ir jūsu sarunu biedrs. Uzziniet, pēc kādiem parametriem var noteikt, vai smaids ir viltots vai tomēr atspoguļo cilvēka patiesās jūtas, vēsta portāls "ChannelFive".

Pat ja sarunu biedrs runā ar priecīgu izteiksmi un smaida ar visiem zobiem, tas nepavisam nenorāda uz viņa atvērtību. Bieži vien šāda izpausme drīzāk atgādina formalitāti vai pat lūgumu pēc palīdzības.

Izsakot reālas emocijas, cilvēka seja veido maisiņus zem acīm un vaigu muskuļi saspringst - tieši pēc šiem diviem faktoriem jūs varat noteikt, vai sarunu biedrs jums smaida no sirds.

Viltus smaids drīzāk atgādina smīnu. Šādu smaidu bieži var redzēt modeļu, stjuartu vai servisa pārstāvju sejās. Viņiem par spīti visam ir jāsmaida, jo tas ir saskaņā ar viņu darba noteikumiem.

Šis fakts nebūt nenozīmē, ka tevi maldina. Šādos gadījumos smaids darbojas kā darba stila sastāvdaļa. Ja sarunu biedrs, kurš nemēģina jums kaut ko pārdot vai sniegt pakalpojumus, sāk smīnēt, tad tā ir nicinājuma emocija.

Ja ar šādu smīnu lūpas ir cieši saspiestas kopā, tad cilvēks cenšas noslēpt savu iekšējo stresu. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu