"Pilnīgas karantīnas ieviešana ir neizbēgama." Lietuviešu mediķis atklāti dalās pieredzē par Covid-19 situāciju valstī (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Pēdējā laikā Lietuvā strauji turpina augt ar Covid-19 inficēto skaits. Šonedēļ ceturtdien un piektdien diennakts laikā - vairāk nekā 850 saslimšanas gadījumi. Latvijas Sabiedriskais medijs (LSM) sazinājās ar Šauļu pilsētas mēra padomnieku Justīnu Švegždu un mediķi Martīnu Ģedminu, kuri skaidroja pašreizējo situāciju valstī.

Švegžds norādīja, ka pēdējo divu nedēļu laikā situācija esot bijusi stabila. "Vislabāk ar vīrusa ierobežošanu mums veicies skolās. Visās vidusskolās mācībās notikušas tikai attālināti. Arī augstskolas tiek mudinātas darīt to pašu."

Šauļu mēra padomnieks sacīja, ka tas ir nesis pozitīvu rezultātu. 

"Vienlaikus situāciju apdraud tie cilvēki, kuri uz darbu dodas ar Covid-19 simptomiem, jo tas pamatīgi apgrūtina inficēšanās avotu izsekošanu," skaidroja Švegžds.

Tikmēr mediķis Ģedmins sacīja, ka situācija esot nelāga, jo koronavīrusa uzliesmojums notiek vienā laikā ar vēlēšanām.

"Pavasarī mums nebija tik daudz gadījumu, bet tika ieviesti stingrāki ierobežojumi. Cilvēki cieta no pilnīgas karantīnas un daudziem bija depresija," stāstīja mediķis.

Ģedmins norādīja, ka sekas jūtamas tagad - krietni pieaudzis ir pašnāvību skaits.

"Pašlaik nekas netiek darīts, līdz ar to cilvēkiem rodas iespaids, ka situācija nav tik nopietna."

Šauļu mediķis uzskata, ka Lietuvas valdība lēmusi par jauniem ierobežojumiem nacionālā līmenī, taču tie nākuši par vēlu un nav pietiekami. 

Mediķis ir pārliecināts, ka tuvāko nedēļu laikā saslimušo skaits turpinās pieaugt un ka pilnīgas karantīnas ieviešana šķiet neizbēgama.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu