Zināms, cik sver vissmagākais ķirbis "Latvijas lielākā ķirbja čempionātā"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Mazumtirgotāja "Maxima Latvija" rīkotajā "Latvijas lielākā ķirbja čempionātā" smagākā ķirbja apkārtmērs šogad bija 312 un 270 centimetru, bet svars - 226,5 kilogrami, aģentūru LETA informēja "Maxima Latvija" Korporatīvo attiecību departamenta direktors Jānis Beseris.

Viņš pavēstīja, ka smagāko ķirbi izaudzējusi Ingrīda Kuzmicka no Dobeles novada. 

Vienlaikus otrās vietas ieguvējs ir Elīzas Neimanes ķirbis, kura svars bija 204 kilogrami, savukārt trešo vietu ieguvis Luīzas Neimanes 185,5 kilogramus smagais ķirbis. Abi šie ķirbji izauguši Kuldīgas novadā.

Čempionāta finālā uz Rīgas zooloģisko dārzu tika atvesti desmit finālisti - ķirbji no Kuldīgas, Dobeles, Ādažu, Ventspils un Skrundas novadiem. 

Šogad "Latvijas lielākā ķirbja čempionātam" kopumā tika pieteikti 27 ķirbji no deviņiem Latvijas novadiem - Auces, Ādažu, Dobeles, Jaunpils, Krustpils, Kuldīgas, Nīcas, Skrundas un Ventspils. 

Latvijā līdz šim smagākais ķirbis svēris 574 kilogramus. To 2018.gadā izaudzēja Luīza Neimane no Kuldīgas novada.

Jau vēstīts, ka "Maxima Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 836,727 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 25,5% un bija 27,496 miljoni eiro.

Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000. gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Lincoln Land Erste", bet patiesais labuma guvējs ir Nerijs Numavičs. Uzņēmums ir daļa no holdinga kompānijas "Maxima Grupe".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu