Premjers sola rast finansējumu Covid-19 testu skaita palielināšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) sola rast finansējumu Covid-19 testu skaita palielināšanai.

Piektdien valdības ārkārtas sēdē vērtējot Covid-19 izplatības tendences, ministri skāra jautājumu par Covid-19 testēšanas kapacitāti.

Sēdes laikā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) aicināja kolēģus domāt par to, kādus lēmumus valdība vēl varētu pieņemt, lai ierobežotu Covi-19 izplatību. Kā piemēru ministrs minēja risināt jautājumu par slimnīcu un testēšanas kapacitātes stiprināšanu. Rinkēvičs aicināja vērtēt, vai šiem pasākumiem nevajadzētu rast papildu līdzekļus.

"Man nav ilūziju, ka decembrī būsim uzveikuši Covid-19. Mēs vēl pāris mēnešus šādi dzīvosim. Galvenais jautājums ir par to, vai būs pieejama medicīniskā aprūpe," atzina ārlietu ministrs.

Premjers piekrita Rinkēviča paustajam un aicināja vērtēt nepieciešamību paaugstināt Covid-19 veikto testu skaitu. "Ja testēšanas kapacitāte ir jāpaaugstina, neredzu iemeslu, kāpēc mēs to negribētu darīt. Ja tas ir naudas jautājums, to var viegli atrisināt," sacīja Ministru prezidents.

Premjers aicināja Veselības ministriju vērtēt, vai tiešām tiek darīts viss iespējamais, lai paplašinātu testēšanu.

Jau ziņots, ka turpmāk valsts apmaksātus Covid-19 testus varēs veikt tikai ar ārsta norīkojumu, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Anna Strapcāne.

Jaunā kārtība stāsies spēkā no pirmdienas, 26.oktobra, bet jau no šodienas plkst.13 ir atceltas iespējas brīvprātīgi pierakstīties uz Covid-19 testiem, jo "bez simptomiem esošo testēties gribētāju apmērs rada slogu testēšanas kapacitātei".

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu