"Liepāja" pieprasa RFS futbolistiem piešķirt tehnisko zaudējumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Ķigurs
Mārtiņš Ķigurs Foto: fkliepaja.lv

"Optibet" futbola virslīgas komanda "Liepāja" pieprasa piešķirt RFS tehnisko zaudējumu par pagājušajā sestdienā nepabeigto spēli, ziņo Liepājas klubs.

Kā otrdien ziņoja Latvijas Futbola federācija (LFF), pēc virslīgas čempionāta organizācijas komiteja lēmuma "Liepājas" un RFS mačs, kas sestdien Liepājā tika pārtraukts 66.minūtē nepietiekama apgaismojuma stadionā dēļ, tiks pārspēlēts 25.novembrī, sākot ar pirmo minūti.

Virslīgas čempionāta organizācijas komiteja, iepazīstoties ar situāciju un uzklausot abu komandu paskaidrojumus, kā arī iepazīstoties ar Olimpiskā centrs "Liepāja" un AS "Sadales tīkls" sniegto informāciju, lēmusi aizvadīt nedēļas nogalē pārtraukto virslīgas čempionāta spēli citā datumā.

Pārtrauktajā sestdienas mačā "Liepājas" pārstāvji informēja spēles galveno tiesnesi, ka novērst problēmas ar apgaismojumu tuvākajā laikā nebūs iespējams, līdz ar to spēle netika turpināta.

Spēles delegāts Sergejs Braga, kā arī divi LFF Sacensību nodaļas darbinieki Artūrs Saļņikovs un Jurijs Andrejevs ieteikuši spēli turpināt 18.oktobra rītā, taču RFS šādam solim nepiekrita, jo Rīgas klubam, tāpat kā liepājniekiem, trešdien bija jāaizvada svarīga Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēle.

Liepājas klubs uzsver, ka tas bija gatavs nodrošināt un apmaksāt RFS komandai ēdināšanu un izmitināšanu, taču rīdzinieki no šīs iespējas esot atteikušies. 

Vēju pilsētas komanda arī atzīmē, ka virslīgas čempionāta organizācijas komiteja pārsniegusi savas pilnvaras, jo tai nav tiesību pieņemt lēmumu par spēles atkārtotu aizvadīšanu. Šādas pilnvaras esot tikai LFF juridiskajām struktūrām - Disciplinārlietu komitejai un Apelāciju komitejai.

"Liepāja", atsaucoties uz Disciplināro reglamentu, norāda, ka LFF normatīvie dokumentos ir paredzēta spēles atsākšana. Tāpat liepājnieki norāda uz reglamenta pielikuma 5.2.punktu, kas paredz tehnisko zaudējumu un 700 eiro naudas sodu komandai, kas atsakās turpināt spēli.

Balstoties uz disciplināru reglamentu, "Liepāja" pieprasa RFS par atteikšanos turpināt 22.kārtas spēli piešķirt zaudējumu ar 0:3 un 700 eiro naudas sodu.

Cīņas pārtraukšanas brīdī ar 1:0 vadībā bija mājinieki, otrā puslaika sākumā vadību "Liepājai" ar teicamu tālsitienu panākot Mārtiņam Ķiguram.

Virslīgas čempionāta organizācijas komiteja savā lēmumā norādīja, ka, pamatojoties uz virslīgas čempionāta reglamentu, laukuma saimnieku komandai ir jānodrošina, ka stadionam, kurā tiek rīkota spēle, ir jāatbilst LFF klubu licencēšanas noteikumiem, LFF stadionu un infrastruktūras noteikumiem un jābūt savlaicīgi sagatavotam divas stundas pirms spēles sākuma.

AS "Sadales tīkls" pēc "Liepājas" pieprasījuma savā vēstulē norādīja, ka elektroapgādes pārtraukumos, kas spēles otrajā puslaikā gadījās divreiz, var būt vainojamas ne vien problēmas publiskajā elektrotīklā, bet arī klientu īpašumu iekšējos elektrotīklos. Tādējādi virslīgas organizācijas komiteja nevarēja viennozīmīgi secināt, vai par pēkšņajām apgaismojuma problēmām atbildība ir tikai spēles organizatoriem - mājinieku klubam "Liepāja".

Izvērtējot "Liepājas" atbildības un vainas pakāpi minētajā situācijā un ņemot vērā to, ka virslīgas čempionāta reglaments neparedz spēles turpināšanu, taču paredz spēles pārcelšanu, komiteja vienbalsīgi nolēma noteikt jaunu spēles datumu starp "Liepājas" un RFS komandām.

Komandas tiksies Liepājā 25.novembrī, plkst.13, spēli sākot no pirmās minūtes. Mača norises datums var mainīties atkarībā no abu vienību sekmēm Latvijas kausa izcīņas turnīrā.

17.oktobra spēlē fiksētās disciplinārās sankcijas, spēlētāju maiņas un vārtu guvums tiek anulēti.

"Liepāja" ar 29 punktiem 21 spēlē turnīra tabulā ieņem piekto vietu, un tai trīs punkti nepieciešami cīņā par pirmo četrinieku, bet RFS ar 51 punktu ir otrā, un tai uzvara vajadzīga, lai turpinātu pakaļdzīšanos līderei "Riga", kas šobrīd aizvadījusi par maču vairāk un atrodas deviņu punktu attālumā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu