Pašizolācija tūristus nebiedē. Nedēļas nogalē paredzēti vēl divi čarterlidojumi (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasažieri lidostā "Rīga", kuri koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" krīzes laikā atgriezušies ar Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" repatriācijas reisu no Oslo Norvēģijā. Ilustratīvs attēls.
Pasažieri lidostā "Rīga", kuri koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" krīzes laikā atgriezušies ar Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" repatriācijas reisu no Oslo Norvēģijā. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Sestdien, 24. oktobrī, no Kipras Latvijā atgriezīsies čartera lidojums ar atpūtniekiem, kuriem turpmāk būs jāievēro divu nedēļu pašizolācija. Par šādu obligātu prasību kļuva zināms tikai piektdienas vakarā. Tomēr pašizolācijas draudi ceļotājus neaptur. Zināms, ka šīs nedēļas nogalē uz siltajām zemēm dosies vēl divi pilnībā izpārdoti čarterreisi, vēstī "TV3 Ziņas".

"Tez Tour" 17. oktobrī sadarbībā ar Kipras nacionālo aviokompāniju "Cyprus Airways" pirmoreiz sāka čarterreisu programmu no Rīgas uz Larnaku. Kad pilnībā piepildītais reiss pagājušajā sestdienā izlidoja uz saulaino zemi, tā vēl bija tā sauktajā zaļajā sarakstā. Taču šovakar kļuva zināms, ka rīt ielidojušajiem tomēr divas nedēļas nāksies pavadīt mājās.

"Kiprā novērojām saslimstības pieaugumu – 141,1 gadījums. Latvijā – 82,7. Mūsu pašreizējā politika saslimstībā ir augstāka par valstīm, kur ir risks augstāks, pienākas pašizolācija. Palikt mājās, ievērot pašizolāciju," vērš uzmanību SPKC pārstāvis Jurijs Perevoščikovs.

Tomēr izrādās, ka iespēja nonākt pašizolācijā Latvijas ceļotājgribētājus nebiedē. Šajā nedēļas nogalē paredzēti lidojumi no Rīgas gan uz Kipru, gan arī Grieķijai piederošo Krētas salu. Katrā lidojumā esot ap 150 pasažieru, skaidro Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijā.

"Tie, kas ir pārliecināti par sevi un nebaidās, es teikšu to vārdu, nebaidās, izvērtē, ka var atļauties pašizolāciju ievērot, jā, tie brauc! Bizness ir apstājies. Tas nav bizness! Bet cilvēku vēlme ceļot, atpūsties, nomainīt vidi – nu tā nav apstādināma," saka Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas vadītāja Inga Kavaca.

Video: "TV3 Ziņas"

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu