Lietuva Covid-19 "sarkanajā sarakstā" iekļauj arī Viļņu, Kauņu un Klaipēdu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs attēls.
Covid-19. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Izvērtējot jaunā koronavīrusa izplatības rādītājus Lietuvas pašvaldībās, Veselības ministrija piektdienas vakarā nolēmusi iekļaut tā dēvētajā sarkanajā sarakstā arī trīs lielākās valsts pilsētas - Viļņu, Kauņu un Klaipēdu, kā arī Viļņas, Kauņas, Širvintu, Šilales, Traķu un Telšu rajonus.

Tas nozīmē, ka minētās pašvaldības ir tikai vienu soli no karantīnas izsludināšanas, par ko valdībai jāpieņem atsevišķs lēmums, norāda Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas ziņu portāls "Lrt.lt".

Kā ziņots, Lietuvas valdība sagrupējusi visas pašvaldības trīs zonās atkarībā no saslimstības rādītājiem - sarkanajā, dzeltenajā un zaļajā. Pašvaldībās, kas nonākušas sarkanajā zonā, var tikt izsludināta vietēja mēroga karantīna, dzeltenajā zonā esošajās pašvaldībās jāievēro zināmi ierobežojumi, bet zaļajā zonā papildu ierobežojumu nebūs.

Pašvaldības tiek vērtētas pēc trim kritērijiem - 14 dienu kumulatīvā saslimstības rādītāja, rēķinot uz 100 00 iedzīvotājiem, pozitīvo Covid-19 testu īpatsvara septiņu dienu laikā un neskaidras izcelsmes inficēšanās gadījumu īpatsvara septiņās dienās.

Pašlaik sarkanajā zonā ir 21 Lietuvas pašvaldība, dzeltenajā - 26 un zaļajā - 13.

Trešdien valdība jau nolēma no 26.oktobra, plkst.24, līdz 9.novembrim, plkst.24, izsludināt karantīnu 12 pašvaldībās.

Karantīna tika izsludināta Elektrēnu, Jonišķu rajona, Jurbarkas rajona, Ķelmes rajona, Klaipēdas rajona, Kretingas rajona, Marijampoles pilsētas, Pasvales rajona, Pluņģes rajona, Skuodas rajona, Šauļu rajona un Švenčoņu rajona pašvaldību teritorijā. Spēkā palikusi jau pirms tam noteiktā karantīna Raseiņu rajonā, kur saslimstības rādītājs ir viens no augstākajiem valstī.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu