15 efektīvi veidi, kā zaudēt liekos kilogramus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Ķermeņa svars ietekmē fizisko, kā arī garīgo labsajūtu. Ne vienmēr obligāti trīs reizes nedēļā jāapmeklē sporta zāle un jāatsakās no iemīļotiem ēdieniem, lai zaudētu liekos kilogramus. Portāls "Krasotka" piedāvā iepazīties ar 15 efektīviem svara zaudēšānas paņēmieniem. 

1. Samaziniet alkas pēc cukura

Sāksim ar labajām ziņām: lai ievērojami mazinātu tieksmi pēc saldumiem un citiem iecienītiem saldumiem, pietiek trīs dienas ieturēt diētu ar zemu ogļhidrātu saturu.

2. Pauze starp ēdienreizēm 

Mēģiniet ieturēt 12 stundu pārtraukumu starp vakariņām un brokastīm, lai palielinātu augšanas hormona līmeni, kam ir svarīga loma cīņā ar taukiem.

3. Nebaidieties no taukiem

Lai cik dīvaini tas neizklausītos, lai aktīvi zaudētu svaru, jums jāēd taukaini ēdieni, jo tieši tauki dod sāta sajūtu un tiem ir ārkārtīgi svarīga loma mūsu hormonālā līmeņa veidošanā.

4. Meklējiet alternatīvas

Vai esat ieradies restorānā un ļoti vēlaties desertu? Pasūtiet kolas glāzi bez pievienotā cukura. Pēc vienas glāzes jūs noteikti vairs nevēlēsieties saldumus.

5. Nejauciet

Nejauciet olbaltumvielas un cukuru saturošus ogļhidrātus - ēdot tos kopā, insulīns tiek paaugstināts daudz augstāk nekā atsevišķi. Citiem vārdiem sakot: ja biezpiens, tad bez ievārījuma, ja vistas krūtiņa, tad bez mērces.

6. Izmēģiniet sezonālos ēdienus

Ideāls ziemas ēdiens ir skābēti kāposti: nulle ogļhidrātu un labs šķiedrvielu avots. Svarīga piezīme: kāposti nedrīkst būt balti, tā ir skaidra etiķa klātbūtnes pazīme, kurai tur nevajadzētu būt. Ideāls variants ir kāpostu sagatavošana pašiem.

7. Izjūtiet zemu ogļhidrātu režīma priekšrocības

Ja vienreiz esat zaudējis svaru, ieturot diētu ar zemu ogļhidrātu saturu, nākamajā zemo ogļhidrātu kārtā ķermenis atjaunosies daudz ātrāk un efektu jūs redzēsiet ātrāk nekā domājat.

8. Esiet modrs

Uzmanīgi izlasiet sastāvdaļas uz etiķetēm! Bez cukura ir labi, bet tas nenozīmē, ka izvēlētajā ēdienā nav ogļhidrātu.

9. Nepadodieties ātrajai ēdināšanai

Jums nav iespēju, jums ātri jāpaēd? Izvēlieties biezāku burgeru un noņemiet augšējo bulciņu. Droši var noņemt arī apakšējo!

10. Dzeriet tēju

Nepiekopiet tradīciju, ka pie tējas liekat cukuru vai uzgraužat šokolādes tāfelīti. Pāris dienas bez cukura un jūsu ķermenis pieradīs pie klasiskās tējas. 

11. Nomainiet uzkodas

Vēl viens padoms tiem, kuri nespēj atteikties no savas iecienītās uzkodas. Tie, kas nevar dzīvot bez uzkodām, piemēram, kartupeļu čipsiem, aizstājiet tos ar sālītiem zemesriekstiem. Tajos ir par 10 gramiem mazāk ogļhidrātu, un garša un psiholoģiskais efekts ir tieši tāds pats. 

12. Vingrojiet

Jūs visu darāt pareizi, ja ne tikai ievērojat diētu, bet arī apmeklējat sporta zāli. Lai paātrinātu svara zaudēšanas procesu, ēdiet pēc treniņa, nevis pirms tam. Šī pieeja radīs viegli pieejamas enerģijas deficītu, kas palielinās jūsu pašu tauku patēriņu.

13. Izmēģiniet jaunas lietas

Ja jums ir apnikuši rieksti, mēģiniet iegādāties svaigi sasmalcinātu kokosriekstu. Tas ir ļoti garšīgs, arī salds, un uz 100 gramiem šāda kokosrieksta ir tikai 6 grami ogļhidrātu.

14. Mēģiniet mazināt bada sajūtu

Pirms dodaties iepirkties, iedzeriet tasi kafijas ar krējumu (nevis pienu) un bez cukura. Tas ir garšīgi, jūs neiegūsiet papildu ogļhidrātus un ietaupīsiet naudu, atturoties no uzkodu un citu nejēdzību pirkšanas.

15. Izvēlieties veselīgu eļļu

Izvairieties no cepšanas ar saulespuķu eļļu, kukurūzas eļļu un sojas pupiņu eļļu. Sildot, tās stipri oksidējas, padarot tās ļoti neveselīgas.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu