ASV vēstniecība Baltkrievijā mudina amerikāņus nodrošināties ar pārtikas rezervēm (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Ņemot vērā Baltkrievijas opozīcijas līderes Svetlanas Tihanovskas valdībai izvirzīto ultimātu, ASV vēstniecība Minskā iesaka Savienoto Valstu pilsoņiem, kas šobrīd atrodas Baltkrievijā, izvairīties no masu akciju vietām, nodrošināties ar pārtikas rezervēm vismaz trim dienām un iepazīties ar iespējām valsti pamest.

"Pagājušajā nedēļā tika izvirzīts tautas ultimāts ar aicinājumu Baltkrievijas valdībai izpildīt zināmas prasības līdz 25.oktobrim. Gadījumā, ja tās netiks izpildītas, ultimāta ietvaros tika brīdināts par sekām (protesti, streiki, satiksmes kustības bloķēšana, citi pasākumi)," teikts paziņojumā vēstniecības tīmekļa vietnē.

"Sanāksmes, kas ir iecerētas kā miermīlīgas, var ātri iegūt konfrontācijas raksturu un izvērsties vardarbībā," brīdina vēstniecība.

ASV diplomātiskā misija mudina Savienoto Valstu pilsoņus izvairīties no masu sanāksmju vietām, sekot līdzi vietējo mediju ziņām un situācijai tuvākajā apkārtnē, nodrošināties ar pārtikas, ūdens, medikamentu un skaidras naudas rezervēm vismaz trim dienām, gādāt, ka vienmēr līdzi ir personu apliecinoši dokumenti.

Tihanovska 13.oktobrī autoritārajam līderim Aleksandram Lukašenko izvirzīja ultimātu - viņam līdz 25.oktobrim ir jāpaziņo par aiziešanu no amata. Ja Lukašenko to neizdarīs, sāksies "visu uzņēmumu nacionālais streiks, visu ceļu bloķēšana, tirdzniecības sabrukums valsts veikalos".

Baltkrievijā kopš 9.augusta turpinās protesti pret prezidenta vēlēšanu viltošanu. Protestu gaitā aizturēti vairāk nekā 13 000 cilvēku, bet vairāki simti ievainoti. Lielākās protesta akcijas notiek svētdienās.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī Eiropas Savienība un citas rietumvalstis.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu