No sestdienas sejas maskas ir jālieto plašāk. Tikmēr cilvēki internetā apspriež, kur ielaiž bez tām (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

No sestdienas, 24. oktobra, spēkā stājas virkne jaunu ierobežojumu. Piemēram, paplašināta sejas masku lietošana sabiedriskās vietās, paredzot, ka tās lieto ne tikai vietās, kur netiek ierobežots cilvēku skaits, bet visās sabiedriskās vietās. Ierobežojumiem kļūstot stingrākiem, augusi arī sabiedrības vēlme uzzināt, kur tos var pārkāpt, tāpēc cilvēki interneta vietnēs ļaujas diskusijām par vietām, kurās ielaiž arī bez maskas.

Veslības ministrija informē, ka, atrodoties restorānā vai bārā, sejas masku drīkst novilkt, kad sēž pie sava galdiņa, ēd un dzer. Savukārt brīžos, kad dodas veikt pasūtījumu, gaida rindā vai vienkārši pārvietojas pa telpu, sejas maskai ir jābūt.

☝️ No šodienas sejas maskas ir jālieto plašāk. Skaidrojam detalizētāk par sabiedriskās ēdināšanas vietām ⬇️ ❓ ? Vai...

Posted by Veselības ministrija on Sestdiena, 2020. gada 24. Oktobris

Tikmēr interneta vietnēs novērojams, ka cilvēki dalās ar ieteikumiem, kuros veikalos, kafejnīcās un citās sabiedriskās vietās iespējams ieiet bez sejas maskas vai gluži pretēji -  kur situāciju uzrauga policija.

Jau ziņots, ka, turpinoties straujam saslimstības ar Covid-19 pieaugumam, tiks samazināts pieļaujamais cilvēku skaits privātos un publiskos pasākumos, kā arī būs plašāk jālieto sejas maskas, piektdien, 23. oktobrī, lēma valdība.

Tā kā Covid-19 izplatība notiek arī iekštelpās, proti, publisko pasākumu vai saimniecisko pakalpojumu sniegšanās vietās, no pirmdienas tiks samazināts cilvēku skaits, kas var pulcēties iekštelpās no 500 cilvēkiem uz 300 cilvēkiem.

Tāpat tiks paplašināta sejas masku lietošana sabiedriskās vietās, paredzot, ka tās lieto ne tikai vietās, kur netiek ierobežots cilvēku skaits, bet visās sabiedriskās vietās, tajā skaitā arī tur, kur cilvēki atrodas fiksētās, personalizētās sēdvietās. Maskas būs jālieto gan saimniecisku, gan publisku pakalpojumu sniegšanas vietās.

Tā kā tiek prognozēts, ka līdz 6.novembrim netiks panākts pietiekams rezultāts, lai novērstu nekontrolētu Covid-19 izplatību sabiedrībā, šobrīd pienākumam lietot sejas maskas sabiedriskās vietās netiek noteikts terminēts laiks.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu