Policijas reidā Ādažos pārdevējus pieķer e-cigarešu pārdošanā nepilngadīgajiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Uzklausot skolēnu vecāku sūdzības par elektronisko cigarešu vieglo pieejamību, Ādažu policijas darbinieki nolēma pārbaudīt veikalu pārdevēju godaprātu un ar slēpto kameru veikt kontrolpirkumus. Daži no viņiem pārbaudījumu neizturēja un izpelnījās sodu, vēstī TV3 raidījums "Degpunktā".

Tirdzniecības vietās parādījies jauns nikotīnu saturošs produkts – vienreizējās lietošanas e-cigarete ar nosaukumu ”SALT”. Krāsainie iepakojumi, dažādu augļu smaržas un garšas uzrunā jauniešus, bet likums paredz, ka nepilngadīgajiem to smēķēt ir aizliegts.

Par spīti tam, cigaretes iegādājas arvien vairāk skolēnu. Policijas darbinieki Ādažos skaidro, ka bērnu vecāki šo priekšmetu vizuāli nemaz neatpazīst.

Lai pārbaudītu, cik viegli vai grūti šīs preces pieejamas jauniešiem, policijas uzraudzībā tika veikti vairāki kontrolpirkumi. Kāda sešpadsmit gadus veca skolniece ar pasi, kurā redzams viņas īstais vecums, devās iegādāties alkoholu un cigaretes. Uzreiz pēc likuma pārkāpšanas, pie pārdevējiem pienāca policijas inspektors.

Par "SALT" pārdošanu skolniecei likums fiziskai personai paredz 280 līdz 350 eiro lielu naudas sodu, savukārt juridiskai – 700 līdz 1,400 eiro. Par alkoholisko dzērienu aprites likuma pārkāpumu, sods var sasniegt pat septiņus tūkstošus eiro.

Gan policijas, gan medicīnas darbinieki lūdz bērnu vecākus būt vērīgiem un informēt savas atvases, ka, par spīti pievilcīgajām reklāmas kampaņām, elektroniskā cigarete, tāpat kā parastā, apdraud cilvēka veselību.

Video: "Degpunktā" sižets

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu