Ar valsts aizņēmumu Jēkabpils novadā pārbūvēs trīs ceļus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
LVC Ceļu laboratorijas speciālistu darbs Sēnītes posmā un pie Siguldas. Ilustratīvs foto.
LVC Ceļu laboratorijas speciālistu darbs Sēnītes posmā un pie Siguldas. Ilustratīvs foto. Foto: Latvijas Valsts ceļi

Valsts piešķirtos 241 246 eiro aizdevumus Jēkabpils novada pašvaldība izmantos trīs ceļu pārbūvei, liecina novada domes sēdes protokols.

Pašvaldība atjaunos Moču ielu un autoceļa Rubeņi-Asare posmu Rubenes pagastā. Projekta kopējās izmaksas ir 202 589, un pašvaldība nodrošinās 60 777 eiro. Savukārt nepieciešamais aizņēmums ir 141 812 eiro, ko pašvaldība ņems uz desmit gadiem.

Autoceļa Upespriekulāni-Ziedi posma atjaunošana Kalna pagastā izmaksās 142 048 eiro, un pašvaldība ir gatava finansēt 42 614 eiro, bet 99 434 eiro vietvara uz desmit gadiem aizņemsies Valsts kasē.

Aizdevumiem pašvaldība pieteikusies, pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem, kas paredz iespēju pašvaldībām iesniegt investīciju projektus valsts budžeta aizdevuma saņemšanai ārkārtējās situācijas ietekmes mazināšanai un novēršanai saistībā ar Covid-19 izplatību.

Abus projektus pašvaldība plāno sākt šogad.

Jau ziņots, ka valdība šonedēļ atbalstīja aizdevumu piešķiršanu 29 pašvaldību investīciju projektiem. Kopumā pašvaldībām ļauts aizņemties 6,2 miljonus eiro, bet kopējais projektu īstenošanai nepieciešamais finansējums ir 8,4 miljoni eiro.

Jēkabpils novadā par aizņēmumiem tiks īstenota Moču ielas un pašvaldības autoceļa Rubeņi-Asare atjaunošana Rubenes pagastā un autoceļa Upespriekulāni - Ziedi atjaunošana Kalna pagastā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu