Latvijas basketbolistiem mainīgas sekmes Itālijas A sērijas spēlēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ingus Jakovičs
Ingus Jakovičs Foto: pallacanestrovarese.it

Latvijas basketbolists Jānis Blūms guva trīs punktus Redžo di Emīlijas "UnaHotels" uzvarā, bet Artūra Strautiņa un Inga Jakoviča sestdien kopā gūtie 22 punkti nebija pietiekami Varēzes "Openjobmetis" uzvarai.

Blūma pārstāvētā Redžo di Emīlijas "UnaHotels" mājās ar 83:67 (19:20, 26:24, 17:13, 21:10) pārspēja Brešas "Germani".

Blūms spēlēja sešas minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, trāpot vienu no trim tālmetieniem. Viņam arī viena atlēkusī bumba un lietderības koeficients divi.

Zaudējumu savās mājās bija spiesti piedzīvot Varēzes "Openjobmetis" basketbolisti, kuri ar 73:85 (23:29, 16:24, 21:15, 13:17) zaudēja Boloņas "Virtus" komandai.

Jakovičs spēlēja 23 minūtes un 20 sekundes, sakrājot 13 punktus. Viņš realizēja divus no septiņiem tālmetieniem un divus no trim divpunktu metieniem, kā arī trīs no četriem soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja četras atlekušās bumbas, reizi pārķēra bumbu, divreiz pārkāpa noteikumus un tika pie efektivitātes koeficienta 11.

Strautiņš laukumā pavadīja 31 minūti un 16 sekundes, grozā raidot vienu no četriem divpunktu, vienu no pieciem tālmetieniem, un četrus no pieciem "sodiņiem". Viņš arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, divreiz kļūdījās un reizi pārķēra bumbu, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja četras piezīmes un tika pie efektivitātes koeficienta 11

Latviešu pārstāvētajā komandā jau ierasti rezultatīvākais bija Luiss Skola, kurš guva 23 punktus.

Varēzes komanda piecās spēlēs tikušas pie divām uzvarām, kas dod desmito vietu, bet Blūma pārstāvētā Redžo di Emīlijas "UnaHotels" ar trim panākumiem piecos mačos pakāpusies uz piekto vietu. A sērijā šosezon spēlē 16 komandas.

Savukārt Spānijā sestdien nenotika gaidītais Artūra Žagara un Artūra Kuruca duelis.

Žagara pārstāvētā Badalonas "Joventut" mājās ar 83:82 (26:19, 21:13, 15:21, 21:29 pārspēja Kuruca pārstāvēto Vitorijas "TD Systems Baskonia".

Žagars laukumā nedevās, kaut bija pieteikumā.

Kurucs spēlēja desmit minūtes un 11 sekundes, punktus negūstot, bet garām grozam raidot abus tālmetienus. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, reizi  rezultatīvi piespēlēja, pa reizei kļūdījās pārkāpa noteikumus un izprovocēja noteikumu pārkāpumu pretiniekam, kā arī tika pie efektivitātes koeficienta mīnus viens.

Komandas Covid-19 dēļ ACB ir aizvadījušas dažādu spēļu skaitu. Badalonas basketbolisti ar pieciem panākumiem septiņās cīņās ir trešie, Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem piekto vietu, Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "TD Systems Baskonia" ar četrām uzvarām septiņos dueļos ir sestā, bet Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Mursijas UCAM vienība ar trim panākumiem sešās spēlēs ir 12.vietā. ACB šosezon spēlē 19 komandas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu