VIDEO ⟩ Spoks saceļ pamatīgu traci Balvos - uzklūp garāmbraucošiem auto un biedē ļautiņus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Spoks. Ilustratīvs attēls.
Spoks. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Balvos uzdarbojies spoks, ziņo iedzīvotāji. Kā izrādās, aiz ērma maskas slēpjas jaunieši, kuri savdabīgā veidā sagaida Halovīnu. Lai notvertu nebēdņus, Balvu pašvaldības policisti pilsētas ielās dežūrējot pat pēc darba laika, vēstī raidījums "Bez Tabu".

"Bez Tabu" redakcijā vērsies kāds Balvu iedzīvotājs, kurš pats savām acīm redzējis Balvu spoku. "Es pats personīgi redzēju. Pilsētas nomalē, visticamāk, jaunieši. Pārģērbjas, aptinas ar baltu audumu, ar baltu masku. Izgrieztas acis un deguns. Vakarā, kad ļoti tumšs, iet pa ielu un biedē cilvēkus. Es braucu mašīnā, viņš lēca uz mašīnas. Gāja pa ietvi diezgan mierīgi un tad lēca virsū. Vēl vienam cilvēkam bija izlēcis priekšā uz ceļa tā, ka sabremzējās, mašīnu sanesa, nezināja, ko darīt ar šo visu pasākumu.

Pazīstamā bija skrējusi, sportojusi. Skrienot ieraudzīja, ka [spoks] sēž. Viņš uz viņu paskatījās, paņēma mietu un sāka skriet pakaļ."

Iedzīvotājs stāsta, ka iedzīvotājus baltais ērms biedējot pilsētas nomalē, Brīvības ielā, ko sportiskām aktivitātēm iecienījuši skrējēji, nūjotāji un velosipēdisti.

Balvu spoks esot kāds jauniešu bariņš - satiekoties baros Brīvības ielas tuvumā, braucot ar motorolleriem. Iedzīvotājs teic, ka redzējis kompāniju ar trim motorolleriem un kvadraciklu. Viens jaunietis tiekot ietērpts spoka tērpā, tikmēr pārējie no malas vērojot, kā viņš klīst pa ielu un biedē iedzīvotājus, atklāj "Bez Tabu".

Vietējo kārtībsargu priekšniece Rita Kravale stāsta, ka no iedzīvotājiem pirmoreiz par spoku nedarbiem policisti uzzinājuši oktobra sākumā, kad baltā tērpies, visdrīzāk, jaunietis pārbiedējis nepilngadīgu skrējēju.

"Es šajā pilsētā strādāju jau ļoti sen, bet kas šāds ir pirmoreiz. Mēs, pašvaldības policisti, uzreiz reaģējām.

Mēs esam izmainījuši patrulēšanas maršrutu. Gan darba, gan arī brīvajā laikā mēģinām atrast spoku. Mums arī gribas zināt, kas slēpjas zem šīs maskas, tāpēc strādājam," stāsta Kravale.

"Tas ir sociālā tīkla "Tik Tok" trends. Es zinu, par ko ir runa. Es pati arī to gribu izdarīt. Ļoti daudz kur to dara. Iespējams, arī Balvos. No malas filmē vai bildē," raidījumam zina stāstīt uz ielas nejauši satikta pusaudze Līna.

Balvu galvenā pašvaldības policijas priekšniece Kravale gan uzsver, ka iedzīvotāju biedēšana robežojas ar huligānismu, kas ir sodāms.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu