NBA centrs Nurkičs gatavojas palīdzēt Latvijas pretiniecei Bosnijai un Hercegovinai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jusufs Nurkičs
Jusufs Nurkičs Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretiniecei Bosnijai un Hercegovinai gaidāmajās spēlēs Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijā gatavojas palīdzēt Jusufs Nurkičs no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA).

Latvijas izlase, kas 2022. gada EČ kvalifikācijas turnīru sākusi ar diviem zaudējumiem, 27. novembrī spēlēs ar Grieķijas izlasi (2 uzvaras), bet 29. novembrī ar Bosnijas un Hercegovinas vienību (1-1).

Paredzams, ka uz sabraukumu Sarajevā dosies 14 spēlētāji. Šonedēļ tika paziņoti 24 Latvijas valstsvienības kandidāti, starp kuriem ir tikai viens NBA spēlētājs - Anžejs Pasečņiks no Vašingtonas "Wizards".

Nurkičs savā "Facebook" lapā paziņojis, ka medijos izskanējusī informācija, ka viņa dalība Bosnijas un Hercegovinas izlases spēlēs ir apšaubāma, neesot patiesa. Portlendas "Trail Blazers" centrs būšot ierindā.

"Jau vairāk nekā pirms mēneša es informēju KSBIH (Bosnijas un Hercegovinas Basketbola federāciju), ka es vēlos spēlēt, un mans klubs neiebilst. Es nopelnīju kluba uzticību ar smagu darbu, kļūstot par vienu no labākajiem centriem pasaules spēcīgākajā basketbola līgā," ierakstā norādīja Nurkičs.

26 gadus vecais Nurkičs šovasar atgriezās laukumā pēc kājas traumas, kas viņam liedza spēlēt 17 mēnešus. Šosezon NBA regulārajā čempionātā astoņās spēlēs viņš vidēji guva 17,6 punktus un izcīnīja 10,3 atlēkušās bumbas.

Savukārt piecos "play-off" mačos Nurkičs vidēji spēlē atzīmējās ar 14,2 punktiem un 10,4 izcīnītām bumbām pie groziem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu