Ņem vērā! No šodienas stājas spēkā jauni ierobežojumi cīņā ar Covid-19

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Veselības ministrija

Diemžēl epidemioloģiskā situācija Latvijā liecina, ka Covid-19 izplatība turpina strauji pieaugt. Daļa ierobežojumu stājās spēkā no sestdienas, taču no pirmdienas, 26. oktobra, noteikti stingrāki pulcēšanās ierobežojumi, tostarp uz laiku pārtraukta bērnu izklaides vietu darbība, vēstī Veselības ministrija (VM).

No pirmdienas, 26. oktobra, stājas spēkā tādi ierobežojumi, kā:

  • publiskos pasākumos iekštelpās kopumā drīkstēs pulcēties līdz 300 cilvēkiem - pasākumam jābūt ar personalizētām sēdvietām un jālieto sejas maska;
  • līdz 15. novembrim darbu pārtrauc vietas, kas saistītas ar bērnu izklaidi iekštelpās, piemēram, izklaides un atrakciju centri, bērnu rotaļu istabas, batutu parki un bērnu pieskatīšanas istabas, tai skaitā tirdzniecības centros;
  • līdz 15. novembrim augstākās izglītības studiju programmu apguve notiek attālināti, izņemot praktiskās daļas apguvi un klīnisko praksi rezidentūrā.

Tāpat valdība lēma, ka sejas maskas būs obligāti jālieto visās sabiedriskās vietās iekštelpās, tai skaitā pasākumos, kur ir fiksētas sēdvietas, piemēram, teātrī, kino un tamlīdzīgi. Tas nozīmē, ka maskas būs jālieto pakalpojumu sniegšanas vietās gan valsts un pašvaldību iestādēs, gan privātajos uzņēmumus. 

Prasība par obligātu masku lietošanu neattiecas uz izglītības iestādēm. Izņēmums ir arī , kur masku lietošana nav iespējama, piemēram, peldbaseinos un sportošanas laikā, kā arī sejas procedūru laikā un līdzīgās situācijās.

Attiecībā uz bāriem, kafejnīcām, restorāniem VM norāda, ka sejas masku var novilkt, kad cilvēks sēž pie sava galdiņa, ēd un dzer. Savukārt brīžos, kad dodas veikt pasūtījumu, gaida rindā, pārvietojies pa telpu, sejas maskai ir jābūt. 

Arī šo vietu darbiniekiem ir jāvalkā sejas maskas vai vairogi, piemēram, viesmīļiem un bārmeņiem. 

Tāpat precizētas citas noteikumu normas saistībā ar pulcēšanās ierobežojumiem reliģiskās  darbības veikšanas vietās.

Jau ziņots, ka sestdien, 24. oktobrī, Latvijā konstatēti 211 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi. Veikti 4458 Covid-19 izmeklējumi, reģistrēti 211 jauni inficēšanās gadījumi, divas personas mirušas (vecuma grupā no 75 līdz 85).

Visvairāk jauno slimības gadījumu reģistrēts Rīgā, kur atklāti 88 saslimušie. Kopumā pēdējo 14 dienu laikā galvaspilsētā reģistrēts 931 jauns saslimšanas gadījums. 22 jauni saslimušie reģistrēti Daugavpilī, kur kopējais pēdējās divās nedēļās saslimušo skaits tagad ir 180 cilvēki.

Vakar 14 jauni inficētie reģistrēti Cēsu novadā, kur pēdējās divās nedēļās saslimušo skaits ir sasniedzis 25 cilvēkus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu