Viņķele: Varbūt pandēmijas laikā ir vērts kompensēt darbinieku slimības lapas jau no pirmās dienas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministre Ilze Viņķele
Veselības ministre Ilze Viņķele Foto: Edijs Pālens/LETA

Varbūt ir vērts vismaz Covid-19 pandēmijas laikā kompensēt uzņēmējiem darbinieku darba nespēju jau no pirmās dienas, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Viņa uzsvēra, ka šajā Covid-19 infekcijas izplatīšanās laikā ir ārkārtīgi svarīgi cilvēkiem ar jebkādu akūtu slimību simptomiem neapmeklēt darbavietu. "Bet ko saka uzņēmēji? Viņiem ir jāapmaksā darba nespēja no pirmās dienas. Tad ir jautājums par sociālo drošību: varbūt ir vērts lūkoties un uzņēmējiem vismaz uz Covid-19 laiku kompensēt šo darba nespēju?" vaicāja ministre.

Runājot par citiem Covid-19 izplatīšanās riskiem, piemēram, izglītības iestādēs, Viņķele aicināja vecākus nekādā gadījumā nevest uz skolu bērnus ar jebkādiem saaukstēšanās simptomiem.

Ministre sacīja, ka pirmajā nedēļā pēc skolēnu atgriešanās no brīvlaika varētu būt redzams, vai joprojām notiek inficēšanās skolās. Ja inficēšanās būs novērojama, tad "acīmredzot būs uz kādu laiku jāorganizē attālinātās mācības arī mazo klašu skolēniem," pieļāva politiķe.

Viņa skaidroja, ka, lai arī iepriekš Covid-19 gadījumi tika konstatēti vairākos desmitos skolu, tikai dažās no tām slimība bija izplatījusies ārpus dažu klašu robežām.

Ministre atzīmēja, ka būtu jādomā arī par iespēju sekmīgi organizēt mācības režīmā, kad daži vienas klases skolēni mācās attālināti, bet citi - klātienē. Par šo un citiem līdzīgiem jautājumiem plānots runāt arī rīt, 27.oktobrī, gaidāmajā Krīzes vadības padomes sanāksmē, piebilda Viņķele.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu