Daugavpils novadā likumsargi likvidē nelikumīgu marihuānas audzētavu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marihuāna. Ilustratīvs foto.
Marihuāna. Ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Šomēnes kādā īpašumā Daugavpils novadā likumsargi likvidējuši nelikumīgu marihuānas audzētavu, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Policija savā rīcībā bija ieguvusi informāciju par personām, kas, iespējams, kādā privātīpašumā nelikumīgi audzē un uzglabā marihuānu, un pieņemts lēmums veikt kratīšanu. Ierodoties neapdzīvotā īpašumā Daugavpils novada Demenes pagastā, policisti konstatēja, ka teritorijā ir ierīkota nelegāla marihuānas audzētava.

Kopumā kratīšanas laikā izņemti 104 marihuānas stādi un audzēšanai nepieciešamais aprīkojums, kā arī videonovērošanas ierīces, kas bija uzstādītas īpašumā.

Turpat notikuma vietā noskaidrotas arī iespējamās vainīgās personas, noziedzīgas grupas dalībnieki, 1989. un 1993. gadā dzimuši vīrieši, kuri iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā. Personu aizturēšanā piedalījās Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Speciālo operāciju dienests "Sigma".

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Savukārt aizturētajiem draud kriminālatbildība par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Šogad šī ir četrpadsmitā atklātā marihuānas audzētava policijas Latgales reģiona apkalpojamajā teritorijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu