Magonei pēc nonākšanas PVD redzeslokā atsaka suņa adoptēšanu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

STV Pirmā! realitātes šova "Slavenības. Bez filtra" dalībniece Magone saskārusies ar nepatīkamu situāciju dzīvnieku patversmē - viņai liegts tikt pie mājdzīvnieka.

Magones ģimenē jau ir viens suns – haskija šķirnes kucīte, taču tā nerejot un māju nesargājot. Vēl vairāk - skandalozā ģimene jau iepriekš izpelnījusies kritiku gan par to, ka suns tiek turēts pie ķēdes, gan to, ka četrkājainais mīlulis nav sterilizēts. Turklāt to, kā ģimene ievēro dzīvnieku labturības noteikumus, nesen devās pārbaudīt arī atbildīgās instances.

Ierodoties dzīvnieku patversmē, liels ir Magones pārsteigums, ka “Mežavairogu” pārstāve jau ir informēta par PVD vizīti Magones sētā un steidz vēlreiz aizrādīt, ka haskijs noteikti nav suns, kuru turēt pie ķēdes, un ka dzīvnieku aprūpes noteikumi Latvijā esot gluži tādi paši kā Lietuvā.

Sieviete atklāti sacīja – fakts, ka Magones ģimenes haskiju meitenei kucēni ir divas reizes gadā, ir ārpus pieļaujamām normām un tā vietā, lai meklētu jaunu suni, ģimenei būtu jākļūst atbildīgākiem un jāiemācās saskaņā ar likumdošanu parūpēties par jau esošo mājdzīvnieku.

“Jūsu plāns ir ārpus jebkādas kritikas, jo jūs esat iedomājušies, ka ielaidīsiet suni pagalmā un viņš jūs apsargās. Lai izaudzinātu sargsuni, ar viņu jādarbojas katru dienu vairāku gadu garumā,” Magonei un Žanim atgādina dzīvnieku patversmes pārstāve.

Šovu zvaigzne par to gan ir sašutusi: “Priekš kam man liels, pieaudzis suns būtu jāmāca? Iznāk tā, ka sunim vajag psihologu, divus gadus treneri, apmācību un vēl kaut ko? Manā pieredzē tāda situācija nav bijusi. Man liekas, ka tas ir absurds – kāpēc lauku krancim būtu jāiet pie psihologa dziedēt vecās rētas? Lai varētu es viņu paņemt, man par to ir jāsamaksā gan treneriem, gan suņu psihologiem, gan kino-kana – kādam tur,” kā allaž tieša ir Magone.

“Es sajutos tā, ka Latvijā cilvēks ir mazāk vērts kā suns,” spriež Magone, piebilstot, ka laukos jau cilvēki suņus tur, kā katrs var, nedomājot par suņu skolām un kinologiem. “Ir visādas situācijas, un neba mēs esam tie sliktākie.” 

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu