Piecgadīgs zēns ASV palīdzējis zoodārzam atgūt nozagtu lemuru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustatīvs attēls.
Ilustatīvs attēls. Foto: Reuters / Scanpix

Trešdien, 21. oktobrī, no Sanfrancisko Zooloģiskā dārza tika nozagts 21 gadu vecs kaķu lemurs vārdā Maki. Laimīgā kārtā dzīvnieks atrasts sveiks un vesels, pateicoties piecgadīgam zēnam, kurš lemuru pamanījis netālu no sava bērnudārza. Policijas pārstāvji ziņoja, ka vīrietis, kurš turēts aizdomās par zādzību, ticis arestēts, vēsta ziņu aģentūra "AP".

Sanfrancisko Zooloģiskā dārza darbinieki 21. oktobrī atklāja, ka lemura Maki būris ticis uzlauzts un dzīvnieks – pazudis.

Nākamajā dienā piecus gadus vecais Džeimss Trins devās prom no bērnudārza, kas atrodas aptuveni 8 kilometrus no Zooloģiskā dārza. Luterāņu draudzes bērnudārza direktore Sintija Huana stāstīja, ka zēns pamanīja dzīvnieku un iesaucies, ka redz lemuru. Huana sacīja, ka sākumā bija skeptiska un teica zēnam: "Vai tu esi pārliecināts, ka tas nav jenots?"

Taču tas patiešām bija pazudušais kaķu lemurs. Maki ātri šķērsoja bērnudārza stāvvietu un paslēpās kādā no rotaļu namiņiem. Pirmsskolas darbinieki sazinājās ar policiju, kas savukārt brīdināja dzīvnieku kontroli un Zoodārza pārstāvjus.

Vēlāk tajā pašā dienā tika apcietināts 30 gadus vecais Korijs Makgilovejs. 

Sanfrancisko iecirkņa policists Skots Raiens apgalvoja, ka vīrietis tika turēts aizdomās par lemura zādzību. Makgiloveju apcietināja par citiem noziegumiem, kas saistīti uz lemura zādzību. Pārkāpumu sarakstā ir – ielaušanās, liela apjoma dzīvnieku zādzība, laupīšana un vandalisms. 

Policija nesniedza citu informāciju, apgalvojot, ka izmeklēšana turpinās. Policijas pārstāvji arī pateicās visiem, kas palīdzēja noziedznieku notvert.

Sanfrancisko Zooloģiskā dārza vadītāja Tanja Pītersone apgalvoja, ka lemuram Maki ir artrīts un viņš esot "vecs savvaļas dzīvnieks, kuram nepieciešama īpaša aprūpe." 

Pītersone arī sacīja, ka lemurs vēl joprojām ir satraukts, atūdeņojies un izsalcis. Šobrīd dzīvnieku aprūpē veterināri, lai Maki veiksmīgi atveseļotos. Šī gadījuma dēļ lemurs ir nošķirts no citiem sugas brāļiem, taču cerams, ka dzīvnieks drīz pievienosies savai ģimenei.

Zoodārza piedāvātā 2100 ASV dolāru atlīdzība par Maki atrašanu tiks dāvāta baznīcai, kas pārstāv bērnudārzu.

"Saprotu, ka bija kāds zēns, kas dzīvnieku pamanīja, tāpēc viņa ģimene zoodārzu varēs apmeklēt bez maksas," teica Pītersone. Zoodārza vadītāja arī pateicās gan mazajam zēnam, gan visiem, kuri palīdzēja: "Viņi izglāba lemura dzīvību."

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu