Valdība varētu lemt par piecu miljonu eiro sadali pandēmijas skartās tūrisma nozares atbalstam (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tūrisms. Ilustratīvs attēls.
Tūrisms. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) sagaida ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (KPV LV) piedāvājumu piecu miljonu eiro sadalei Covid-19 skartās tūrisma nozares atbalstam.

Kariņš šovakar pēc tikšanās ar koalīcijas partneriem žurnālistiem pastāstīja, ka valdību veidojošās partijas uzklausīja Vitenberga redzējumu par iespējamo atbalstu tūrisma nozarei.

"Pavasarī pieņēmām lēmumu, kādas atbalsta naudas summāri ieguldīt dažādās nozarēs, tūrismam paredzot 20 miljonus eiro. Līdz šim apmēram 15 miljoni eiro ieguldīti šajā nozarē,"

skaidroja premjers, piebilstot, ka Vitenbergs šodien izklāstīja, kā nozarē varētu ieguldīt vēl piecus miljonus.

Kariņš sagaida, ka jau tuvākajā laikā ministrs virzīs šādu iniciatīvu uz valdību.

LETA jau ziņoja, ka, nespējot nokontrolēt Covid-19 izplatību, varētu ierobežot alkohola tirdzniecību un likt nēsāt maskas arī darba vietās, liecina Krīzes vadības padomē (KVP) prezentētā Veselības ministrijas sagatavotā informācija par plānoto rīcību Covid-19 izplatības pārvaldībai.

Veselības ministrija otrdien KVP sēdes pārstāvjus iepazīstināja ar plānoto rīcību Covid-19 izplatības pārvaldībā, prezentējot arī konkrētus pasākumus Covid-19 izplatības ierobežošanai. Ministrija norāda, ka izstrādātie kritēriji ļaus speciālistiem novērtēt esošo ierobežojumu efektivitāti, kā arī pēc divu nedēļu perioda noteikt papildu nepieciešamos soļus, ja tādi būs nepieciešami.

Ministrijā uzsvēra, ka vispirms uzdevums ir stabilizēt situāciju, pakāpeniski ejot uz konsekventu saslimstības samazināšanu.

Tāpat ziņots, ka uz noteiktu laiku ir pastiprināti piesardzības pasākumi visā valstī, no kuru ievērošanas lielā mērā būs atkarīga turpmākā rīcība. Par rezultātiem epidemiologi varēs spriest aptuveni divu nedēļu laikā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu