Eiropas meklētākie dzimumnoziedznieki - tiek meklēts Latvijas pilsonis Alvis Beketovs (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts policija

Šogad Noziedznieku aktīvās meklēšanas komandu Eiropas tīkla (ENFAST) ikgadējā Eiropas meklētāko noziedznieku kampaņā, kas tapusi sadarbībā ar Eiropas Policijas biroju "Europol", ir likts uzsvars uz dzimumnoziedznieku meklēšanu. Līdz ar 19 citu dalībvalstu noziedzniekiem tiek meklēts arī Alvis Beketovs no Latvijas, portālu "Apollo" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Gita Gžibovska.

Divas minūtes - tas ir vidējais laika sprīdis, kādā Eiropas Savienībā policija saņem ziņojumu par dzimumnoziegumu, vai tā būtu izvarošana, seksuāla vardarbība vai uzbrukums.

Ikviens var kļūt par dzimumnoziedznieka uzbrukuma upuri, tomēr sievietes un bērni cieš visbiežāk.

Lai sekmētu dzimumnoziedznieku ātrāku atrašanu un notveršanu, 19 valstis - Beļģija, Bulgārija, Horvātija, Kipra, Dānija, Somija, Francija, Vācija, Itālija, Latvija, Lietuva, Luksemburga, Malta, Nīderlande, Polija, Rumānija, Spānija, Zviedrija un Lielbritānija, piedalās kampaņā, izgaismojot pa vienam meklētākajam noziedzniekam no savas valsts.

Visu šo noziedznieku fotogrāfijas ir aplūkojamas Eiropas Meklētāko noziedznieku mājaslapā: eumostwanted.eu.

Meklētāko noziedznieku vidū ir arī 1979. gadā dzimušais Alvis Beketovs no Latvijas. 2015. gadā viņš būdams alkohola reibumā veica seksuālu vardarbību pret nepilngadīgu personu.

Par šo noziegumu Beketovs ir notiesāts ar brīvības atņemšanu uz 11 gadiem un ir izdots viņa Eiropas apcietināšanas orderis, pieprasot viņu apcietināt un nodot Latvijai ar mērķi izpildīt sodu. Beketovs izvairās no soda izciešanas un policijai nav zināma viņa pašreizējā atrašanās vieta.

Ja atpazīsti kādu no šiem noziedzniekiem, esi viņu redzējis, zini viņa pašreizējo atrašanās vietu vai Tavā rīcībā ir cita noderīga informācija, Tu vari padarīt Eiropu drošāku.

Mājaslapā eumostwanted.eu var anonīmi sniegt jebkādu informāciju par meklētajiem noziedzniekiem un tā tiks nodota attiecīgās valsts izmeklētājiem.

Jau iepriekš iedzīvotāju sniegtā informācija ir devusi rezultātus: kopš projekta sākuma 2016. gadā, tika aizturēts 91 noziedznieks, par kuriem informācija bija publicēta mājaslapā eumostwanted.eu. Vismaz 33 gadījumos noziedznieki tikuši notverti tieši pateicoties no sabiedrības saņemtajai informācijai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu