PVO pārstāvis: Šī Latvijai būs izšķiroša nedēļa - var nākties ieviest stingrākus mērus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uldis Mitenbergs.
Uldis Mitenbergs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Uz citu Eiropas valstu fona situācija ar Covid-19 izplatību Latvijā šobrīd nav slikta, taču satraukumu rada nespēja stabilizēt saslimstības rādītājus. Situācijas uzlabošanai ir svarīga  sabiedrības atbildība drošības pasākumus ievērošanā. To intervijā Latvijas Radio atzina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) pārstāvis Latvijā Uldis Mitenbergs.

Mitenbergs uzsvēra, ka izšķiroša būs šī nedēļa – tā rādīs, vai līdzšinējie ierobežojumi būs devuši rezultātu. Ja nē, tad nāksies ieviest stingrākus mērus. Šajā situācijā svarīgākais ir panākt to, lai jau esošos drošības pasākumus ievēro visa sabiedrība.

PVO pārstāvis Latvijā norādīja, ka diemžēl ir daļa sabiedrības, kas oficiālajā valdības viedoklī neieklausās. Taču būtu svarīgi sasniegt arī viņus, uzrunājot caur informācijas kanāliem un viedokļu līderiem.

"Ja sabiedrība ievērotu minimālās prasības, kas ir noteiktas, tad mēs redzētu pozitīvu rezultātu. Īpaši svarīgi ir sasniegt tās sabiedrības grupas, kuras neievēro šīs minimālās prasības. Jo Latvijā ierobežojumi tiešām nav ārkārtīgi stingri," sacīja Mitenbergs.

Runājot par testēšanu, Mitenbergs uzskata, ka pilnīgi visus nevar izmeklēt, bet būtu labi, ja testēšanas apjomus varētu palielināt. Tā varētu atrast infekcijas perēkļus un ātrāk apkarot infekciju.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu