"Merzļikins komandu aizveda uz "sapņu zemi"." Apskatnieks izvērtē "Blue Jackets" vārtsargu līniju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

Kolumbusas "Blue Jackets" rīcībā joprojām ir divi Nacionālās hokeja līgas (NHL) top klases. Portāla "1stohiobattery" apskatnieks Sems Bleizers atkārtoti ir izvērtējis Kolumbusas kluba vārtsargu līniju.

"Blue Jackets" vārtu vīru līniju varētu apskaust teju katra NHL vienība. Divi pirmā numura cienīgi vārtsargi, kuri katrs komandu pavilka vajadzīgajā mirklī - Elvis Merzļikins pēc gadu mijas Kolumbusas klubam deva iespēju iekļūt izslēgšanas spēlēs, kamēr sezonas svarīgākajos mačos mirdzēja tieši Jonass Korpisalo.

"Statistika rāda, ka Merzļikina regulārā sezona bija fantastiska. Gandrīz vai Vezinas [labākā vārtsarga] trofejas līmenī, ja gadu mijā iesākto būtu izdevies turpināt. Ņemot vērā, ka viņš bija pirmgadnieks 25 gadu vecumā, "Blue Jackets" var būt ļoti priecīgi par Elvja sniegumu," rakstīja Bleizers.

Tāpat apskatnieks norāda, ka starpība starp latvieti un somu nebūt nav liela: "Varētu domāt, ka šāda sezona pierāda to, ka starp Merzļikinu un Korpisalo ir starpība, bet skatoties uz somu vairāku sezonu kontekstā, rodas cita bilde."

Bleizers norāda, ka Korpisalo izslēgšanas spēlēs rādīja fenomenālu sniegumu, bet to, protams, varot norakstīt arī uz mazu spēļu apmēru. Tomēr arī iepriekš soms esot demonstrējis pirmā vārtu vīra potenciālu, it sevišķi savā debijas sezonā.

"Ja skatāmies uz pēdējiem notikumiem, izvēle ir Korpisalo. Tajā pašā laikā tieši Merzļikins bija tas, kurš komandu aizveda uz "sapņu zemi". Abiem vārtsargiem ir iemesli domāt, ka tieši viņš ir pirmā numura cienīgs. Komanda, kurai ir tik lielas grūtības ar vārtu gūšanu, vismaz var būt pārliecināta, ka pēdējā līnija viņiem dos iespēju uzvarēt vairumā spēļu," nobeigumā rakstīja apskatnieks.

Merzļikins aizvadītajā sezonā vidēji spēlē zaudēja, 2,35 ripas, atvairot 92,3% pretinieku metienu. Savukārt Korpisalo atzīmējās ar 2,6 caurmērā zaudētām ripām un 91,1% atvairītu pretinieku metienu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu